RSS

Чиновники декларують Ягуари та Лексуси за ціною Жигулів, — розслідування. Відео

июля 31, 2018

corupt-golovi1-480x500

 

Українські високопосадовці декларують коштовні автомобілі Lexus, Jaguar, Land Rover і навіть Tesla, вказуючи більш ніж скромну ціну у 48-50 тисяч гривень, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

Про це розповіли журналісти проекту «Декларації» від Bihus.info.

Вони нагадують, що в січні 2017 року Національний банк заборонив готівкові розрахунки на суму більшу 50 тисяч гривень, тому, щоб обійти обмеження, угоди про продаж автомобілів часто укладаються із заниженими цінами в документах.

«А якщо ще й покупцем є чиновник — то йому такі оборудки вигідні подвійно, оскільки дозволяють уникнути питань до походження статків», — наголошують автори розслідування.

Їхнє дослідження показало, що у 2016-на початку 2017 року декларанти придбали 936 іномарки за ціною від 48 до 50 тисяч гривень.

«Найпопулярнішою маркою виявився німецький „автомобіль для народу“ Volkswagen — 93 штуки. Також лідерами довіри є такі японські бренди як Toyota (68 шт.) і Mitsubishi (58 шт.). Нібито за символічні суми чиновникам вдалося стати власниками 41 Mercedes-Benz, 30 Audi, 29 BMW», — розповідають журналісти.

За їхніми даними, із автівок класу «люкс» у ціновому діапазоні від 45 до 50 тисяч представлені 13 Subaru, 7 Lexus, по 3 Dodge і Chrysler, 2 Land Rover і навіть по одному Jeep Grand Cherokee і Jaguar S-Type.

«Проте справжньою окрасою колекції стала Tesla Model S столичної комунальниці Тетяни Шуберт вартістю 50 тисяч гривень», — зазначають дослідники.

Як повідомлялося, начальниця планово-економічного відділу КП з обслуговування житлового фонду Дарницького району Києва Тетяна Шуберт отримала в подарунок від сина електрокар Tesla Model S, оцінений лише в 50 тисяч гривень.

116 переглядів

Комментариев нет

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

ТАКОЖ ПО ТЕМІ

ОСТАННІ РОЗСЛІДУВАННЯ


БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов
Украина онлайн статистика Спротив. Часопис про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям