RSS

Дмитро Малиновський затриманий у Франції, він причетний до розкрадання Одеського припортового заводу

октября 18, 2018

naru4niki3

 

Затриманий французькими жандарми в Бургундії громадянин України, якого підозрюють у масштабній корупції, фігурував у справі про розкрадання коштів через Одеський припортовий завод.

Таку інформацію Національному бюро розслідувань України повідомило джерело у прокуратурі.

За інформацією джерела, затриманим виявився Дмитро Малиновський.

За даними Міністерства внутрішніх справ в розділі осіб, які переховуються від органів влади, є Дмитро Малиновський, який зник у серпні 2014 року.

Крім того, у серпні 2017 року прокуратура оскаржила рішення Приморського районного суду Одеси про смерть ОСОБА_5 (Малиновського) від 12 травня 2015 року, якого підозрювали у шахрайстві у великих розмірах.

Зокрема, вказано, що дану особу (Малиновського) оголосили в розшук від 18 серпня 2014 року.

Дружина Малиновського у суді стверджувала, що 17 листопада 2014 року невідома особа через консьєржа будинку передала їй картону коробку зі свідоцтвом про смерть її чоловіка та попіл.

Так, 20 листопада вона поховала прах нібито Малиновського. Зазначалося, що «смерть» настала 25 жовтня 2014 року.

Крім того, в іншій справі йдеться, що «в березні-квітні 2015 року ОСОБА_3 (Малиновський) та особа на прізвище „Н“, як ніби-то представники компанії „Expotrade Global Limited“ уклали договори на поставку міжнародній компанії „Dreymoor Fertilizers Overseas Pte Ltd“ 20000 тон карбаміду та аміаку з ПАТ „Одеський припортовий завод“, проте умов договору не виконали».

Після перерахування 12776145 євро на рахунок «Expotrade Global Limited» вказані особи зникли.

Дмитро Малиновський, 1982 року народження, був членом «Партії регіонів», директором Одеського представництва товариства з обмеженою відповідальністю «КАМІА».

У кінці 2012 року суддя Печерського районного суду Києва обрав Малиновському запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 429 тисяч 200 гривень.

За даними МВС, його підозрюють у вчиненні злочинів, передбачених ч.3 ч. 4 ст. 358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) та ч.4 ст. 190 (шахрайство) КК України.

Як повідомлялося, українця у Франції затримали ще 5 жовтня. За інформацією Європолу, його підозрюють у міжнародному шахрайстві та відмиванні грошей.

Раніше стало відомо, що затриманий не причетний до політичної діяльності.

У січні Франція розпочала розслідування підозрілих операцій щодо купівлі замку за 3 мільйони євро люксембурзькою компанією, основним власником якої є громадянин України.

Чоловіка також розшукували в Україні через корупцію, але йому вдалося уникнути покарання, підробивши свідоцтво про смерть.

Підозрюваного затримали разом з трьома спільниками.

Також арештували його майно на 4,6 мільйони євро, включаючи замок у Франції, вінтажний Rolls Royce Phantom і три витвори мистецтва Сальвадора Далі.

148 переглядів

Комментариев нет

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

ТАКОЖ ПО ТЕМІ

ОСТАННІ РОЗСЛІДУВАННЯ


БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов
Украина онлайн статистика Спротив. Часопис про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям