RSS

#Кличко проти перенесення пам’ятника комуністу Щорсу

июня 1, 2018

Klichko-pro-Chern-flot1

 

Мер Києва Віталій Кличко виступає проти перенесення пам’ятника Миколі Щорсу, встановленого в центрі столиці.

Про це він сказав журналістам 1 червня 2018 року в Києві, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

«Що стосується мене, цей пам’ятник мені дуже подобається… Я особисто проти його перенесення», – сказав мер.

Кличко зазначив, що оскільки закон про декомунізацію вимагає перенесення пам’ятника, то можна це зробити, але тільки за згодою міністерства культури України.

«Сьогодні історію інтерпретують, переписують, але цей пам’ятник є однією з найкрасивіших пам’яток в Європі», – додав мер.

За його словами, такі пам’ятники повинні нагадувати городянам про те, що було, щоб не повторювати помилок історії в майбутньому.

Крім того, мер назвав маніпуляцією заяви Міністерства культури, що нібито міська влада не передає їм документи, що дозволяють демонтувати пам’ятник.

«Це пам’ятник національного значення, це означає, що ми не можемо ніяких дій здійснювати без узгодження і дозволу Міністерства культури», – стверджує Кличко.

Міністр культури Євген Нищук і керівник Українського інституту національної пам’яті Володимир В’ятрович адресують питання демонтажу пам’ятника Щорсу в центрі столиці владі Києва.

Зараз пам’ятник Щорсу огороджений, щоб уникнути самовільного демонтажу активістами, а будівельні риштування навколо нього зведено для огляду та замірів в рамках підготовки до демонтажу силами Київської міської державної адміністрації.

У березні 2017 року Київрада ухвалила рішення «Про заходи з переміщення (перенесення) пам’ятки військовому діячу Щорсу М.О.», що передбачає звернення до Міністерства культури з пропозицією про перенесення пам’ятника.

132 переглядів

Комментариев нет

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

ТАКОЖ ПО ТЕМІ

ОСТАННІ РОЗСЛІДУВАННЯ


БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов
Украина онлайн статистика Спротив. Часопис про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям