RSS

Експерти нарахували 12 вибухів міномета «Молот» з 2016 року

июля 14, 2018

zbroini-sili1

 

З моменту введення в експлуатацію міномету «Молот» з 2016 по 2018 роки відбулося 8 його підривів через позаштатне спрацювання.

Про це повідомив 12 липня 2018 року під час виступу на засіданні комітету Ради з питань нацбезпеки і оборони начальник Центрального науково-дослідного інституту озброєння та військової техніки Збройних сил Ігор Чепков, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

«Міномет „Молот“ знаходиться в експлуатації з 2016 року. Якщо аналізувати всі випадки, які привели до втрат особового складу, то за весь час відбулося 8 підривів через позаштатне спрацювання міномета», – сказав він.

За словами Чепкова, з 8 підривів мінометів 3 відбулося унаслідок подвійного заряджання, а 4 — унаслідок передчасного спрацювання підривника. Один міномет був зруйнований унаслідок бойового зіткнення.

Раніше в Міноборони повідомили, що проведений 11 липня слідчий експеримент показав, що розрив міномета «Молот» на Рівненському полігоні, внаслідок якого 6 липня загинули 3 військовослужбовці, ще 9 зазнали поранень, стався через подвійне заряджання.

120-мм міномет «Молот» розробляє ПАТ «Маяк» (Київ), що входить в держконцерн «Укроборонпром».

Директор держконцерну «Укроборонпром» Павло Букін заявив, що наразі в Україні немає альтернативи мінометам «Молот».

507 переглядів

Комментариев нет

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

ТАКОЖ ПО ТЕМІ

ОСТАННІ РОЗСЛІДУВАННЯ


БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов
Украина онлайн статистика Спротив. Часопис про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям