RSS

Для інтеграції в НАТО нам не потрібні зміни в Конституції, — Сироїд

июля 30, 2018

nato2

 

Віце-спікер Верховної Ради Оксана Сироїд висловила впевненість в тому, що для інтеграції України в Північноатлантичний альянс немає необхідності у внесенні змін до Конституції.

Про це вона заявила журналістам, повідомляє 40ka.info.

«Щоб інтегруватися в НАТО, нам не потрібно вносити зміни до Конституції, нам просто потрібно реформувати Збройні сили і систему командування і контролю. Тобто президент України, відповідно до стандартів НАТО, не може командувати армією, контролювати армію і контролювати армійський бюджет, тому що це суперечить стандартам НАТО», — сказала Сироїд.

За словами віце-спікера, намір президента України Петра Порошенка закріпити в Конституції прагнення країни вступити до Північноатлантичного альянсу необхідне йому для отримання електоральних балів.

21 червня Верховна Рада України підтримала в другому читанні президентський законопроект Про національну безпеку.

Згідно із законопроектом, обсяг витрат на фінансування сектора безпеки і оборони повинен становити не менше 5% запланованого обсягу ВВП, з яких не менше 3% — на фінансування сил оборони.

На наступний день, 22 червня, президент України Петро Порошенко висловив надію, що Верховна Рада підтримає його ініціативу про закріплення в Конституції України стратегічного курсу на членство в Євросоюзі і НАТО.

«Я сподіваюся, що як Верховна Рада підтримала цей закон [про національну безпеку] також вона підтримає і мої пропозиції щодо закріплення європейської та євроатлантичної інтеграції в основному законі нашої країни — Конституції», — сказав тоді Порошенко.

134 переглядів

Комментариев нет

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

ТАКОЖ ПО ТЕМІ

ОСТАННІ РОЗСЛІДУВАННЯ


БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов
Украина онлайн статистика Спротив. Часопис про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям