RSS

Фільм про Стуса цензурували, видаливши усі згадки про кума президента РФ Путіна Медведчука

августа 11, 2018

Medvedchuk-Victor6-500x315

 

Глава уряду Володимир Гройсман доручив очільникам Мінкульту та Держкіно «зробити все можливе», щоб у фільмі про Василя Стуса, яка невдовзі має вийти на екрани, історію було подано «чесно, повністю і без перекручувань».

Про це прем’єр написав 11 серпня 2018 року на своїй сторінці у Facebook, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

«Неприпустимо, коли будь-хто намагається впливати на українське кіно і підміняти історичну правду на вигідну будь-кому. Ми не повинні з цим миритись», — заявив Гройсман.

Напередодні стало відомо, що зі сценарію фільму про дисидента Василя Стуса, який має вийти на екрани у 2019 році, видалили усі згадки про кума президента РФ Володимира Путіна Віктора Медведчука, який виступав захисником у процесі над поетом, хоча сам Стус від нього відмовився.

Зі слів учасників знімального процесу, «продюсерам подзвонили з адміністрації Медведчука» і сказали, що якщо вони хочуть дозняти картину, не хочуть провокацій, то потрібно прибрати сцену суду над Стусом”.

Фільм створює UM-GROUP Production за підтримки Державного агентства України з питань кіно.

Продюсер стрічки Артем Денисов підтвердив інформацію про видалення сцен зі стрічки, однак, за його словами, сцену з Медведчуком вирізали лише через питання хронометражу фільму. Інформацію про дзвінок від імені Медведчука Денисов назвав фейком.

Про зникнення Медведчука зі сценарію повідомив актор Геннадій Попенко.

“Проходячи кастинг на фільм «Стус», я читав сценарій до фільму. У ньому БУЛА сцена останнього суда над Стусом. Саме того суда, що його Стус та українська інтелігенція не визнавали, але адвокат Стуса, товариш Медведчук, визнав не лише суд, а й Стусову «провину».

Хід справжнього адвоката-захисника. А потім було останнє заслання Василя Стуса, із якого він не повернуся. Український класик помер у радянському таборі лише за 6 років до здобуття Україною незалежності.

Нещодавно побачив , що сцени суду вже немає у фільмі. Запитав про це у акторів, що грають у фільмі. Вони підтвердили, що сцени суду вже немає. Її прибрали зі знімального графіка, нікого не попередивши. Навіть такого персонажа, як Медведчук, у фільмі вже немає. Проте кастинг на нього був, актора було знайдено і він готувався до зйомок.

143 переглядів

Комментариев нет

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

ТАКОЖ ПО ТЕМІ

ОСТАННІ РОЗСЛІДУВАННЯ


БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов
Украина онлайн статистика Спротив. Часопис про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям