RSS

ЄС забив на сполох через епідемію кору в Україні

августа 22, 2018

grip-SOS

 

У Європейській комісії «дуже стурбовані» тим, що три з семи країн з найвищим рівнем захворюваності на кір в Європі є країнами ЄС, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

«Низька імунізація однієї країни ставить під загрозу безпеку і здоров’я громадян по всій Європі. Вакцинація — це акт солідарності», — сказала прес-секретар Єврокомісії, передає ANSA.

За даними Європейського центру профілактики та контролю захворювань, цими сімома країнами є Україна, Франція, Грузія, Греція, Італія, Росія та Сербія.

У всіх цих країнах медики фіксували смерті від кору, а найбільше померлих у Сербії — 14. Італійський уряд зробив одноразові обов’язкові щеплення при вступі в школу добровільними.

У ВООЗ заявили, що недоімунізовані люди є вразливими для хвороби, незалежно від місця життя. За даними ВООЗ, у 2017 році кількість випадків захворювання на кір у Європі зросла на 400%.

Ще рік тому Україна була третьою у Європі за кількістю хворих. Серед країн, які постраждали від кору найбільше, були Румунія з 5562 випадками захворювання, Італія з 5006 випадками та Україна з 4767 випадками.

За півроку 2018-го в Україні вже захворіло у шість разів більше, ніж за весь минулий рік. За даними ВООЗ, за перше півріччя на кір в Україні захворіли 23 тисячі людей — більша частина усіх європейських хворих.

Захворюваність на кір в Європі цього року досягла 10-річного максимуму. За даними ВООЗ, кількість випадків захворювання дорослих і дітей досягла понад 41 тисячі. Минулого року в Європі було 23 927 випадків захворювання, а 2016 року — 5273.

Кір є дуже заразною хворобою та поширюється повітряно-крапельним шляхом. Вакцина може запобігти інфекції, проте вакцинацію дискредитували дослідження, що показали можливий зв’язок вакцини з розвитком аутизму.

112 переглядів

Комментариев нет

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

ТАКОЖ ПО ТЕМІ

ОСТАННІ РОЗСЛІДУВАННЯ


БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов
Украина онлайн статистика Спротив. Часопис про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям