RSS

У Києві від режиму Порошенка-Авакова на Банковій вимагають розкрити злочини проти активістів

сентября 28, 2018

Poroshenko-zlidni1-500x375

У столиці на вулиці Банковій в урядовому кварталі представники громадський організацій і політичних партій вимагають розкривати напади на активістів в Україні.

Про це розповів кореспондент видання «Українська правда», повідомляє 40ka.info.

На акції наразі присутні близько п’ятисот людей.

Перед присутніми виступають активісти, які безпосередньо зазнали нападів та їхні друзі.

Напередодні представники близько півсотні громадських організацій підписали відкриту заяву, в якій розповіли про свої вимоги.

Учасники акції вимагають реакції керівництва держави на напади, проведення позачергового засідання Ради нацбезпеки і оборони, оперативного та ефективного розслідування нападів, а також зустрічі з генпрокурором, головою СБУ, міністром МВС, президентом.

Крім того, громадські активісти вимагають створити у Верховній Раді України тимчасову слідчу комісію щодо нападів на активістів у 2017—2018, а від міністра МВС Арсена Авакова – публічного звіту про стан розслідування цих справ з трибуни парламенту.

На акції також присутні представники політичних партій, однак організатори підкреслюють, що акція не проходить під жодними політичними прапорами, а самим політикам, які хочуть виступити, буде надано слово ближче до півночі.

Прохід до адміністрації президента перекрила Нацгвардія. Правоохоронці працюють у посиленому режимі.

Такі ж акції також проходять в близько 10 містах України.

27 вересня представники громадських організацій влаштують під Адміністрацією президента мирну акцію «Ніч на Банковій» з вимогою розслідувати напади на активістів.

Вони нагадали, що 5 березня у Знам’янці побили депутата «Сили Людей» у Знам’янській міській раді Олега Рубана, 16 березня у Кривому Розі жорстоко побили  громадського діяча Сергія Мокрякова, 24 травня в Одесі двоє невідомих здійснили замах на громадського активіста Сергія Стерненка.

5 червня в Одесі невідомі напали на місцевого лідера руху «Автомайдан» Віталія Устименка, 5 червня в селищі Есхар Харківської області в лісовій смузі було знайдено повішеним місцевого активіста Миколу Бичка, 18 червня у Херсоні двоє невідомих напали на журналіста та активіста Сергія Нікітенка.

31 липня в Херсоні невідомий облив кислотою радника міського голови та громадську діячку Катерину Гандзюк, того ж дня у Бердянську вбили громадського активіста і ветерана АТО Віталія «Сармата» Олешка.

2 серпня в Одесі невідомий на вантажівці протаранив автомобіль, в якому знаходилися активіст Григорій Козьма і голова Одеської міської організації «Народного Руху України» Михайло Кузаконь, того ж дня у Кам’янському стався вибух мікроавтобуса, внаслідок чого постраждав місцевий депутат Віталій Чернявський.

22 вересня стався напад на голову одеського осередку партії «Сила людей» Олега Михайлика, а в Кушугумі під Запоріжжям після низки погроз стався напад на голову Запорізької організації ДемАльянсу Сергія Лукіна.

Відзначається, що у всіх випадках поліція досі не встановила замовників. У більшості випадків не затримані навіть виконавці.

135 переглядів

Комментариев нет

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

ТАКОЖ ПО ТЕМІ

ОСТАННІ РОЗСЛІДУВАННЯ


БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов
Украина онлайн статистика Спротив. Часопис про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям