RSS

Чому в Україні відбуваються не вибори, а повзучий державний переворот. Розслідування

апреля 17, 2019

zel-putin1-500x309

Ми навіть не уявляємо, який монстр народжується на наших очах.

В часи, коли можлива гібридна війна без суб’єкта апелювання і перемовин («зелені чоловічки» в Криму, яких називали «народом, що вийшов на вулиці»), захоплення влади може відбуватися і так. Під виглядом демократичних виборів. Але лише під виглядом.

І я б так не раділа, втішаючись демократичністю процесів. Вибори- це УСВІДОМЛЕНИЙ вибір. Ви впевнені, що ті, хто голосував за набор пікселів на телеекрані, робив це усвідомлено? Скоріше ні.

І тут можна скільки завгодно розповідати про «протестне» голосування, про втому від діючої влади, про корупцію і кадрові дурниці. Але чому з 39 кандидатів, де були люди з бекграундом і репутацією, виборець раптом вибрав голограму? Голограма народила 6 роликів і всілякими способами уникає будь-якого спілкування. Голограма не артикулює нічого, окрім набору банальностей і обіцянок. Голограму раптом почали підтримувати ті, хто «славиться» інформаційними і політехнологічними операціями по всьому світу. Голограму чекають люди, які втікали з країни або причаїлися, щоб пересидіти.

Нинішній тріумф Голограми дуже схожий на спецоперацію, про яку попереджала Юлія Тимошенко в 2017 році. Про домовленість олігархів привести до влади віртуального персонажу, який ними і керуватиметься.

В мережі активно розходяться матеріали про російське втручання – операція з назвою Буратіно.

Напередодні виборів з’являються розслідування, матеріали яких до того збиралися 3 роки, але оприлюднились так вчасно. І це не злив – це, звісно ж, рослідування:) І саме воно стає спусковим механізмом до подальших подій.

Напередодні виборів один із найзапекліших ворогів нинішнього «режиму», активіст-антикорупціонер, о 7.30 ранку заводить в НАБУ «знайомити» з Ситником одного із найвпливовіших персонажів штабу Голограми. Пояснює, що його просто про це «попросили». І от з цього місця я не вірю більше Шабуніну ні на краплю.

І якщо вам здається, що звернути з нашого шляху і європейського курсу неможливо, то згадайте хоча б Росію. З НТВ і публіцистами, з якісними медіа і опозицією. І яка за десяток років перетворилась в країну, де живуть зомбовано-налякані люди. Де слова про свободи і права стали просто набором літер. Де, як і 50 років тому, на всяк випадок не розмовляють на дражливі теми вголос. Де не критикують владу. І де колишня діяльність Сталіна користується нинішньою 70-відсотковою підтримкою росіян.

Тому все, що відбувається зараз – це наруга над інститутом виборів; над виборцями, які не розуміють, як їх використовують технологічно; над медіа, чий запит на спілкування з найрейтинговішим кандидатом нахабно ігнорується.

Все, що відбувається зараз — це сфера органів державної безпеки.

І я б не заспокоювалась мантрами про те, що «не варто сваритися своїм, нам ще разом на Майдан виходити» або «тримаймося, нам же ще на ними прибирати». Все – набагато серйозніше.

Ми навіть не уявляємо, який монстр народжується на наших очах.

Зоя Казанжи, Національне бюро розслідувань України

244 переглядів

Комментариев нет

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

ТАКОЖ ПО ТЕМІ

ОСТАННІ РОЗСЛІДУВАННЯ


БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов
Украина онлайн статистика Спротив. Часопис про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям