RSS

Порошенко застеріг Зеленского від зустрічі з президентом РФ путіним

апреля 30, 2019

putyn-v-ukr1-475x500

Чинний президент Петро Порошенко розкритикував намір переможця президентських виборів Володимира Зеленського надавати росіянам українське громадянство.

Про це він заявив, виступаючи в Українському католицькому університеті у Львові, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

«Ми не будемо сприймати, що хтось росіянам зараз буде надавати святе українське громадянство. Бо вони його приймуть усі 140 мільйонів, бо в нас краще. Але ми нікому не дамо загубити Україну. Бо українське громадянство – це є висока честь», — сказав Порошенко.

«І ми нікому не дамо можливості, щоб нас купили за газ. Бо головне, що вони зараз намагаються запропонувати – що в Україні буде дешевший газ», — додав президент.

«Якщо ти поїдеш на зустріч із Путіним, до тебе більше ніхто з тої коаліції світової, яку ми дбайливо створювали 5 років, не приїде, ти її зруйнуєш. І залишиш Україну сам на сам з агресором. А потім тобі залишиться лише стати на коліна і визнати капітуляцію», — заявив Порошенко, додавши, що цього не можна допустити.

«Своєчасно підкажемо, як не ставати на коліна, бо ми вміємо не ставати. Своєчасно підкажемо, як треба берегти наших союзників і партнерів. Своєчасно підкажемо, як не продатися за 30 срібняків газу, які точно обдурять, ми це знаємо. Бо ще Бісмарк казав, що угоди з Росією не варті паперу, на якому вони написані, почитайте», — зазначив він.

Порошенко також іще раз сказав, що підпише прийнятий парламентом закон «Про забезпечення функціонування української мови як державної».

«Для мене величезна гордість, що на законі про українську мову буде стояти підпис Андрія Парубія, який передає закон, і підпис Петра Порошенка, який цей закон підпише», — зазначив він.

Водночас Порошенко висловив жаль через те, що «після того, як був прийнятий закон про мову, президент, що обраний казав, що він ще подумає – чи треба підписувати, чи ні».

24 квітня президент РФ Володимир Путін підписав указ про спрощений порядок отримання російського громадянства для жителів окупованих районів Донецької та Луганської областей.

27 квітня Путін заявив, що в Москві думають над тим, щоб надавати громадянство Росії у спрощеному порядку не тільки жителям ОРДЛО, але і всім українцям.

Коментуючи цю ініціативу, Зеленський, зокрема, заявив: «Ми будемо надавати українське громадянство представникам усіх народів, які страждають від авторитарних та корумпованих режимів. У першу чергу – росіянам, які сьогодні страждають чи не найбільше».

У відповідь Путін заговорив про спільне громадянство України і Росії.

156 переглядів

Комментариев нет

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

ТАКОЖ ПО ТЕМІ

ОСТАННІ РОЗСЛІДУВАННЯ


БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов
Украина онлайн статистика Спротив. Часопис про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям