RSS

Це ваша ”липецька фабрика”, — Держкіно просить Зеленського відмовитися від ”Сватів”

июля 6, 2019

Голова Державного агентства України з питань кіно Пилип Іллєнко закликає президента Володимира Зеленського особисто не допустити показу серіалу «свати» на телеканалі «1+1», повідомляє Національне бюро розслідувань України.

У відеозверненні голова Держкіно зазначає, що до ефіру «1+1» повернулися «Свати».

«Повернулися в результаті рішення Окружного адміністративного суду Києва, яким були скасовані накази Держкіно, Міністерства культури і Служби безпеки України», – уточнив він.

Іллєнко нагадав, що у 2017 році російського актора Федора Добронравова внесли в «чорний список» в Україні – й дозвіл на прокат фільму скасували.

Іллєнко повідомив: «Кілька днів тому до Держкіно звернулися представники каналу „1+1“ з проханням щодо видачі прокатного посвідчення на другий сезон серіалу „Свати“, який нещодавно проходив оцінку експертної комісії».

«Тоді висновок був негативний, але вони наразі перемонтували серіал – і Держкіно змушене діяти згідно з чинним законодавством», – сказав він.

«Я глибоко переконаний, що питання »Сватів” виходить за межі юридичного аспекту, воно лежить в площині моральній і політичній”, – заявив Іллєнко.

Він звернувся до Зеленського: «Пане Володимире, Ви вже не є продюсером серіалу „Свати“, не є його виробником – сьогодні Ви є президентом України».

«Я вважаю, що саме Ви маєте ухвалити рішення щодо подальшої долі цього серіалу і показати, що для Вас є пріоритетом – повернення цього продукту в ефір чи очищення інформаційного простору України від українофобів, що нехтують національним суверенітетом і територіальною цілісністю нашої держави», – заявив Іллєнко.

«Ми, згідно з законом, видамо прокатне посвідчення – і присутність цього серіалу в прокаті „Плюсів“ буде наочно й щоденно всім демонструвати, у чому для Вас пріоритет», – сказав він.

Іллєнко додав: «Я від Вашого оточення знаю, що Ви дуже емоційно і болісно сприйняли заборону „Сватів“ у 2017 році –і це стало поштовхом до того, що Ви почали боротися за посаду президента».

«Але не повторюйте помилок Ваших попередників. Серіал „Свати“ – це Ваша „Липецька фабрика“. І хай Вас не вводить в оману високий рейтинг дивлення цього серіалу, адже і цукерки „Рошен“ із захопленням і насолодою поїдала вся Україна», – заявив голова Держкіно.

29 листопада 2017 року Держкіно скасувало реєстрацію і визнало недійсними прокатні посвідчення на всі сезони «Сватів», які знімала студія «Квартал 95» Зеленського.

Причиною була заборона російському акторові Федору Добронравову, який публічно підтримує анексію Криму і відвідував окупований півострів, на в’їзд в Україну на 3 роки.

27 березня 2019 року Окружний адміністративний суд Києва визнав протиправним заборону на в’їзд Добронравову й анулював заборону на ретрансляцію серіалу «Свати».

10 червня група «1+1 media», співвласником якої є Ігор Коломойський, звинуватила Держкіно в умисному затягуванні терміну поновлення дії прокатного посвідчення на телесеріал «Свати».

111 переглядів

Комментариев нет

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

ТАКОЖ ПО ТЕМІ

ОСТАННІ РОЗСЛІДУВАННЯ


БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов
Украина онлайн статистика Спротив. Часопис про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям