RSS

Беркутівця Сергія Тамтуру, який вбивав майданівців відпустили додому. Відео

июля 17, 2019

Святошинський райсуд Києва відпустив під домашній арешт одного з екс-беркутівців, підозрюваних у розстрілі активістів Євромайдану, Сергія Тамтуру під домашній арешт.

Таке рішення винесла колегія на чолі з суддею Сергієм Дячуком 16 липня 2019 року, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

«Суд вважає за необхідне замінити раніше обраний щодо обвинуваченого Тамтури запобіжний захід у вигляді взяття під варту на більш м’який – цілодобовий домашній арешт з носінням електронного засобу контролю», — оголосив суддя.

Тамтура перебуватиме під домашнім арештом до 16 вересня. Екс-беркутівця звільнили у залі суду.

Таке рішення Дячука присутні у залі суду зустріли вигуками «Ви їх будете по черзі випускати?» і «Беркути – ганьба держави!».

Екс-співробітників «Беркута» звинувачують у розстрілі учасників масових протестів на київському Майдані Незалежності та вулиці Інститутській 20 лютого 2014 року.

У лютому 2014 року бійців спецроти «Беркуту» Сергія Тамтуру та Олександра Маринченка затримали за підозрою у розстрілі активістів Євромайдану.

У березні-квітні 2014 року за підозрою у розстрілі майданівців затримали екс-беркутівців Сергія Зінченка, Павла Аброськіна і їхнього командира Дмитра Садовніка.

У липні 2014 року затримали ще одного підозрюваного у цьому злочині – екс-беркутівця Олега Янишевського.

Суд їх усіх арештував.

У вересні 2014 року Садовніка відпустили під домашній арешт, а у жовтні 2014 року екс-командир роти «Беркута» втік.

Згодом стало відомо, що РФ дала громадянство екс-командиру «Беркута» Дмитру Садовнику та 9 екс-бійцям спецроти, обвинуваченим у розстрілі 48 активістів Євромайдану у лютому 2014 року.

161 переглядів

Комментариев нет

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

ТАКОЖ ПО ТЕМІ

ОСТАННІ РОЗСЛІДУВАННЯ


БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов
Украина онлайн статистика Спротив. Часопис про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям