RSS

АрселорМіттал Кривий Ріг заявив про на тиск на бізнес через сфабриковану СБУ Баканова кримінальну справу

июля 18, 2019

Криворізький гірничо-металургійний комбінат «АрселорМіттал Кривий Ріг» прокоментував відкриту проти нього Службою безпеки справу через забруднення навколишнього середовища, і запевнив, що діє відповідно до екологічних нормативів, а також натякнув на можливий тиск на бізнес напередодні виборів, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

Про це йдеться у прес-релізі, розміщеному на сайті компанії.

«Наголошуємо, що робота наших виробничих агрегатів ведеться відповідно до затверджених екологічних нормативів, без перевищення обсягу викидів забруднюючих речовин, встановлених державою», — зазначається у заяві компанії.

Також у комбінаті заявили, що поки не мають у своєму розпорядженні офіційної інформації про порушення кримінальної справи, однак готові посприяти правоохоронним органам у розслідуванні.

Як підкреслили в компанії, вся дозвільна документація отримана підприємством у встановленому порядку.

«Усі природоохоронні заходи, які були реалізовані раніше, або ті, терміни виконання яких були перенесені для всіх підприємств ГМК України, обов’язково проходили процедуру узгодження і візування, як мінімум, на трьох рівнях: міста, області, Міністерства екології та природних ресурсів», — заявили в компанії.

Також в «АрселорМіттал Кривий Ріг» висловили здивування статтею, яку їм приписують.

“Наскільки нам відомо, до теперішнього часу жодне гірничо-металургійне підприємство в Україні ще не звинувачували за статтею 441, у «масовому знищенні рослинного або тваринного світу, отруєнні атмосфери або водних ресурсів, а також вчиненні інших дій, здатних викликати екологічну катастрофу», — підкреслили в компанії.

І додали, що «АрселорМіттал Кривий Ріг» принципово не відрізняється від інших в галузі за технологіями виробництва і ступенем впливу на навколишнє середовище.

«Хоча наше підприємство принципово не відрізняється від інших в галузі за технологіями виробництва залізорудного концентрату, чавуну і сталі, а також за ступенем впливу на навколишнє середовище. А по низці показників „АрселорМіттал Кривий Ріг“ займає більш стійкі позиції, що підтверджують національні та міжнародні рейтинги», — пояснили в компанії.

Окрім того, в компанії нагадали, що з моменту покупки компанією «АрселорМіттал» криворізького металургійного комбінату підприємство постійно вкладало гроші в модернізацію виробництва.

«За 13 років наші капітальні та операційні витрати становили 4,4 млрд доларів. Загальні інвестиції компанії „АрселорМіттал“ в Україні перевищили 9 млрд доларів», — пояснили в компанії.

І додали, що вкладення в екологію за цей період досягли 6,1 млрд грн.

«За минулі 13 років — з 2006 року по 2018-й — викиди в атмосферу були зменшені на 48,3%, скиди стічних вод — на 81%, розміщення відходів — на 32,4%», — підкреслили у підприємстві.

У компанії висловили надію на неупереджений розгляд цієї справи, і натякнули на можливий тиск на бізнес напередодні виборів.

«Ми сподіваємося, що підвищена увага до нашого підприємства державних органів влади, різних політичних сил і порушення СБУ кримінальної справи за рідкісною статтею напередодні виборів є випадковим збігом і не свідчить про цілеспрямоване вплив і тиску на бізнес. Ми сподіваємося на неупереджений розгляд справи з урахуванням повної та достовірної інформації, яку готові надати правоохоронним органам», — резюмували в компанії.

ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» — найбільше гірничо-металургійне підприємство України. На ньому працює понад 21 тис. осіб. Основний власник підприємства — міжнародна корпорація ArcelorMittal.

13 липня 2019 року президент Володимир Зеленський розкритикував керівництво металургійного гіганта за шкоду екології.

За його словами, за останні 5 років у Кривому Розі в середньому з’явилося плюс 25 тисяч онкохворих.

У зв’язку з цим Зеленський закликав надати адресну фінансову підтримку тим людям, які постраждали через шкідливі викиди в атмосферу.

17 липня СБУ відкрила справу проти керівників промпідприємства через порушення норм екологічної безпеки.

Раніше Ігор Коломойський хотів приватизувати Криворіжсталь, але цьому зашкодила голова Фонду держмайна Валентина Семенюк, яку через кілька років знайшли мертвою від вогнепального поранення.

174 переглядів

Комментариев нет

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

ТАКОЖ ПО ТЕМІ

ОСТАННІ РОЗСЛІДУВАННЯ


БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов
Украина онлайн статистика Спротив. Часопис про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям