RSS

Зеленский урізав військовим пільги

июля 20, 2019

“Стан війни” замість “воєнного стану”: Що за указ підписав “слуга народу” Зеленський за кілька днів до виборів?

16 липня 2019 року Зеленський підписав указ про внесення змін до Положення про проходження громадянами України військової служби у Збройних силах України. Це базовий документ, яким визначається порядок проходження громадянами України військової служби у ЗСУ та регулюються питання, пов’язані з проходженням такої служби під час виконання громадянами військового обов’язку в запасі.

Національне бюро розслідувань України пропонує детальніше розібратись, які саме зміни вніс Зеленський і що це означатиме для Збройних сил України і для держави в цілому.

1) B абзаці двадцять четвертому пункту 46 слова “З введенням воєнного стану для осіб молодшого і старшого офіцерського складу, які проходять військову службу, встановлюються такі строки вислуги” замінити словами “З оголошенням стану війни для осіб молодшого і старшого офіцерського складу, які проходять військову службу, до дня і часу припинення стану війни встановлюються такі строки вислуги”.

Власне, в офісі президента навіть не намагалися замаскувати “зраду”, розмістивши її в першому ж пункті. Що це означає?

Даний абзац пункту 46 визначав нарахування строку вислуги офіцерам ЗСУ під час проходження військової служби в умовах воєнного стану, а саме: молодшого лейтенанта, лейтенанта – 1 рік (замість 2-х в умовах мирного часу), старшого лейтенанта, капітана (капітан-лейтенанта) – 2 роки (замість 4-х в умовах мирного часу), майора (капітана 3 рангу) – 3 роки (замість 6-ти в умовах мирного часу), підполковника (капітана 2 рангу) – 4 роки (замість 8-ми в умовах мирного часу), полковника (капітана 1 рангу) – 1 рік (замість 2-х в умовах мирного часу).

Зеленський же замінив “воєнний стан” на “стан війни”, прирівнявши тим самим умови проходження служби під час воєнного стану до умов проходження служби в мирний період.

Простіше кажучи, тепер під час воєнного стану строки вислуги офіцерам ЗСУ будуть нараховуватись за умовами мирного часу, а скорочена процедура передбачається лише у тому випадку, якщо Україна оголосить комусь війну, чого досі ніколи в її новітній історії не траплялося.

9 882 переглядів

Комментариев нет

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

ТАКОЖ ПО ТЕМІ

ОСТАННІ РОЗСЛІДУВАННЯ


БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов
Украина онлайн статистика Спротив. Часопис про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям