RSS

Драконівський законопроект, — Зеленський надасть слідчим право розслідувати справи безкінечно довго, а промови адвокатів обмежать у часі

сентября 3, 2019

 

Зеленський вирішив долучитися до «вдосконалення» Кримінального процесуального кодексу. Драконівським нововведенням, що обмежують права обвинувачених, зрадіють слідчі та прокурори, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

Президентський проект «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення окремих положень кримінального процесуального законодавства» (№1009) частково дублює положення документа, який розробляла попередня влада.

Слідчі отримають право і навіть обов’язок залучати експертів без звернення до суду.

Так само, не звертаючись до суду, прокурори відповідного рівня матимуть право подовжувати строки досудового розслідування. Причому обчислюватимуться вони не з моменту внесення відомостей до ЄРДР, а тільки з дня вручення підозри. Провадження, в яких не знайдуть підозрюваних, не закриватимуться, аж доки не закінчаться строки притягнення до кримінальної відповідальності.

Принагідно уточнюється порядок такої процедури стосовно осіб зі спеціальним статусом. Підозру зможе вручати не тільки Генеральний прокурор чи його заступник, керівник регіональної прокуратури, а й звичайний слідчий — за відповідним дорученням.

Крім того, суд отримає право обмежувати в часі вступні промови адвокатів. А прокурор не зачитуватиме обвинувального акта у повному обсязі.

1 823 переглядів

Комментариев нет

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

ТАКОЖ ПО ТЕМІ

ОСТАННІ РОЗСЛІДУВАННЯ


БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов
Украина онлайн статистика Спротив. Часопис про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям