RSS

Зміни до Конституції є початком концентрації влади в руках Зеленского, – Transparency International

сентября 4, 2019

 

 

Поправки до Конституції України, які передбачають перепідпорядкування НАБУ і ДБР президенту, можуть привести до невиправданої концентрації влади в руках президента.

Про це повідомляє Національне бюро розслідувань України з посиланням на сайт неурядової міжнародної організації Transparency International.

У повідомленні говориться, що президент України Володимир Зеленський вніс до парламенту проект закону, згідно з яким голова держави отримує повноваження призначати і звільняти директорів НАБУ і ДБР. У висновку Transparency International наголошується, що ці структури мають ознаки органів виконавчої влади, тому повинні підкорятися уряду.

«Незважаючи на те, що такі зміни до Конституції в короткостроковій перспективі вирішать питання законності існування (цих – ред.) органів, вони можуть покласти початок невиправданої концентрації влади в руках президента», – вважають в організації.

Рада дала «зелене світло» конституційним повноваженням Зеленського звільняти голів НАБУ та ДБР.

4 вересня комітет ВР з питань правової політики підтримав ініціативу президента Володимира Зеленського призначати та звільняти голів НАБУ та ДБР.

135 переглядів

Комментариев нет

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

ТАКОЖ ПО ТЕМІ

ОСТАННІ РОЗСЛІДУВАННЯ


БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов
Украина онлайн статистика Спротив. Часопис про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям