RSS

Зеленский спамить третій законопроект щодо кнопкодавства

сентября 12, 2019

Заступник голови Верховної Ради Руслан Стефанчук опублікував у фейсбуці президентський законопроект, яким пропонується накладати штрафи на нардепів-кнопкодавів. Про це повідомляє Національне бюро розслідувань України.

Законопроектом пропонується карати депутатів за кнопкодавство штрафом від 3 до 5 тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що станом на сьогодні становить близько 50-85 тисяч гривень.

Апарату Верховної Ради, у разі прийняття цієї ініціативи, буде доручено слідкувати за голосуванням депутатів та виявляти кнопкодавів.

Також Стефанчук повідомив, що до регламентного комітету надіслано звернення з вимогою розібратись із ситуацією із зафіксованими фактами кнопкодавства та дати їм правову оцінку.

21 червня 2019 року президент вніс до парламенту проект закону, яким пропонував встановити кримінальну відповідальність для нардепів-кнопкодавів. Проте 29 серпня законопроект було відкликано.

Наступного дня Зеленський вніс до Верховної Ради проект закону про внесення змін до статті 81 Конституції, у якому йдеться про можливість позбавляти мандатів народних обранців у випадку неперсонального голосування.

Наприкінці червня «Слуги народу» підписали меморандум, де пообіцяли скласти депутатські мандати у разі неперсонального голосування.

3 вересня народний депутат-мажоритарник від «Слуги народу» Сергій Литвиненко проголосував за іншого «слугу» — Олександра Скічка. 11 вересня народна депутатка від «Слуги народу» Олена Копанчук проголосувала замість однопартійця Вячеслава Рубльова.

95 переглядів

Комментариев нет

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

ТАКОЖ ПО ТЕМІ

ОСТАННІ РОЗСЛІДУВАННЯ


БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов
Украина онлайн статистика Спротив. Часопис про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям