RSS

Адвокати люстрованого Богдана хочуть зробити закритим суд із журналістами Радіо Свобода

сентября 19, 2019

Шевченківський районний суд Києва переніс підготовче засідання у справі щодо позову голови офісу президента Андрія Богдана до журналістів, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

Суддя Ірина Фролова ухвалила рішення відкласти підготовче засідання у справі на 15 годину 1 жовтня, оскільки не всі сторони процесу отримали відзив на позовну заяву Богдана, який був поданий Наталією Седлецькою.

Перед засіданням адвокати Богдана просили суд заборонити ГО «Міжнародна антикорупційна асамблея» вести трансляцію, мотивуючи це тим, що в судовому процесі можуть бути розповсюджені відомості про особисте життя позивача. Головуюча суддя Ірина Фролова не задовольнила заперечення адвокатів, зазначила, що процес буде відкритим і дозволила транслювати засідання.

На думку адвоката Радіо Свобода Анатолія Попова, Богдан «готує юридичні підстави для того, щоб не спілкуватися з журналістами в Україні».

«Дивно, що така публічна особа як голова Офісу президента так боїться розголосу. Інформація про його особисте життя в суді точно не буде розголошуватися, натомість йдеться про інформацію, що має значення для суспільства і тому була оприлюднена журналістами…

В Офісі президента уже відкритим текстом говорять про те, що збираються „очищати четверту владу“, очевидно, що інструментом цього обрано судові позови проти журналістів. Тим більше, рішеннями суду зручно прикривати своє небажання спілкуватися з журналістами-розслідувачами, і відповідати на їхні гострі питання», — заявив Анатолій Попов.

Позов від Богдана про захист честі і гідності надійшов до Шевченківського районного суду Києва 20 серпня.

У серпні голова Офісу президента Андрій Богдан подав позов проти «Схем». Відповідачами вказані головна редакторка «Схем» Наталка Седлецька та журналісти
Максим Савчук і Валерія Єгошина, а також ПАТ «Національна суспільна телерадіокомпанія України».

У позовній заяві Богдан вимагає спростувати інформацію про свої перельоти, зокрема до Російської Федерації та щодо перетинання білоруської повітряної ділянки кордону. При цьому журналісти у матеріалі в квітні 2019 року відразу навели позицію Богдана: «Як почалася війна, то я туди не літав».

125 переглядів

Комментариев нет

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

ТАКОЖ ПО ТЕМІ

ОСТАННІ РОЗСЛІДУВАННЯ


БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов
Украина онлайн статистика Спротив. Часопис про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям