RSS

Зеленський підписав драконівські закони про кешбек та касові апарати

октября 18, 2019

Президент Володимир Зеленський підписав закони України № 128-ІХ та № 129-ІХ якими запровадив програмні касові апарати та механізм кешбеку споживачу в разі порушень вимог РРО, повідомляє 40ka.info.

З новим законом запроваджуються програмні реєстратори розрахункових операцій як альтернативи класичним касовим апаратам.

Як зазначено, функцію програмного РРО зможе виконувати будь-який пристрій (комп’ютер, планшет, смартфон), на який встановлено відповідне програмне забезпечення.

Повідомляється, що програма буде доступна безкоштовно, а а реєстрація програмного РРО здійснюватиметься через електронний кабінет.

Щоб стимулювати споживачів отримувати чеки, законами пропонується запровадити з 1 жовтня 2020 року так званий механізм кешбеку, що передбачає можливість здійснення компенсації покупцеві 100% вартості придбаних товарів за рахунок частини штрафних санкцій за порушення вимог щодо РРО, застосованих за його скаргою.

Крім того, з 1 січня 2021 року підвищується з 1,5 млн грн до 2,5 млн грн максимальний поріг річного доходу фізичної особи – підприємця на спрощеній системі оподаткування, який може відноситися до II групи платників єдиного податку.

96 переглядів

Комментариев нет

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

ТАКОЖ ПО ТЕМІ

ОСТАННІ РОЗСЛІДУВАННЯ


БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов
Украина онлайн статистика Спротив. Часопис про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям