RSS

Зеленський починає жити за старим принципом «своїм — усе, ворогам — закон»

октября 24, 2019

Президент Володимир Зеленський та його оточення підозрюють, що майже половина членів податкового комітету від «Слуги народу» отримала по 30 тисяч доларів за саботаж законопроекту. Гарант закликав усіх причетних пройти детектор брехні. А де ж реальна боротьба з корупціонерами та рішучі доручення правоохоронцям?

Про це пише Сергій Висоцький на своїй сторінці у Facebook.

Я, до речі, не розумію цю історію з поліграфом.
Це, на хвилиночку, хабар.

Якщо це правда, значить ми спостерігаємо один з наймасштабніших корупційних скандалів у Раді. Розмір такий, що випадок Розенблата виглядає дитячими пустощами. Хоча б тому, що там мова йшла про провокацію та лобізм.

Далі. В нас є президент, який на нарадах із силовиками дає вказівки щодо арештів. Наприклад, щодо арешту Гладковського, щодо справи проти Порошенко, Жеваго. В нас є президент, який виправдовує процесуально нікчемне рішення про арешт Пашинського тим, що сто людей на вулиці скажуть, що він розбійник.

Яку реакцію ми бачимо зараз? В ситуації, коли сам президент публічно підозрює 5% своєї фракції у системній корупції? Поліграф!
Стоп, шановні. Який поліграф? А де боротьба з чортами та розбійниками? Де рішучі доручення правоохоронцям?
Який поліграф? Це піонертабір чи парламент? Може в якості кари треба посварити депутатів на лінійці та залишити без солодкого?

Єдиною чесною реакцією на свої ж озвучені підозри має стати тільки заява президента в НАБУ. Та неупереджене розслідування. Яке повинно підтвердити або спростувати факти корупції. Ну і визнання своєї політичної відповідальності за те, що у списки брали кого завгодно. Без уваги до моральних та особистих якостей.

Історія про поліграф свідчить, що ціль — тільки відмазати президента, без вирішення питання по суті. Щоби дати людям Коломойського та іншим групам у фракції стусана. Але не добивати. Щоби фракція злякалася, але не до повного розвалу, а тільки до рівняння по команді струнко.

Адже поліграф може показати що завгодно. Особливо підготовлений заздалегідь. І це — далеко не карна справа. Навіть політичних наслідків для депутатів не буде.
Зеленський починає жити за старим як світ принципом «своїм — усе, ворогам — закон». Цей принцип доводив до краху кожну українську владу.

152 переглядів

Комментариев нет

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

ТАКОЖ ПО ТЕМІ

ОСТАННІ РОЗСЛІДУВАННЯ


БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов
Украина онлайн статистика Спротив. Часопис про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям