RSS

В Україні почали фабрикувати кримінальні справи за висловлювання про прокремлівського диктатора Зеленського

ноября 3, 2019

Генеральна прокуратура відкрила кримінальне провадження щодо висловлювань народного депутата «Європеської солідарності» Софії Федини на адресу президента Володимира Зеленського, повідомляє 40ka.info.

Про це йдеться на Facebook-сторінці нардепа «Слуги народу» Олександра Качури, який і поскаржився в ГПУ.

Генеральний прокурор Руслан Рябошапка підтвердив факт розслідування кримінальної справи, в якій фігурує народний депутат фракції «Європейська солідарність» Софія Федина. Рябошапка підкреслив, що мова йде про «фактову справу за цим повідомленням у Facebook».

«Так, це правда. І не тільки він (Качура), але і багато народних депутатів зверталися з цього приводу. Провадження було відкрито в понеділок, там очевидні ознаки злочину, за якими було відкрито провадження. Здається, ДБР зараз розслідує», — заявив Рябошапка.

Депутати фракції «Європейська Солідарність» відреагували на відкриття кримінального провадження щодо Федини спільною заявою.

Текст заяви: «Неприпустимим є коментар генерального прокурора, який дозволив собі проігнорувати презумпцію невинуватості і вже „призначив“ винною Софію Федину…

Переслідування за висловлювання порушують статтю 34 Конституції, яка гарантує кожному громадянину „право на свободу думки і слова, на вільне вираження своїх поглядів і переконань“…

Справжня свобода слова є надбанням України, що відрізняє її від Росії та інших недемократичних країн».

Качура поскаржився в Генеральну прокуратуру і Державне бюро розслідувань на висловлювання Федини, яка з волонтеркою Марусею Звіробій обговорювала варіанти загибелі Зеленського на передовій («Там ненароком може взірватися граната, а ще там обстріли бувають» — цитата).

26 жовтня президент Володимир Зеленський приїхав у с.Золоте-4, де добровольці та ветерани виступають проти відведення українських військ.

Під час розмови з одним з чоловіків Зеленський заявив: «Я прийшов тобі сказав, ви зброю відведіть. Ти мені переводиш стрілки. Ти мені взагалі не можеш ніякі ультиматуми озвучувати. …  Я президент цієї країни. Мені 42-й рік. Я ж не лох якийсь».

Коментуючи висловлювання Зеленського народна депутатка «Євросолідарності» Софія Федина та волонтер Маруся Звіробій, наголошували на неприпустимості такої поведінки президента, звинувачували його у спробі капітуляції перед агресором та припускали, що може статися із Зеленським на передовій.

«Там ненароком може взірватися граната, а ще там обстріли бувають… Було би найкрасивіше, щоб це все сталося під час московського обстрілу, коли дехто в білій чи голубій сорочечці припреться на передову», – сказала зокрема Федина.

У фракції «Слуга народу» обурилися висловлюваннями Федини стосовно Зеленського. Спікер Верховної Ради Дмитро Разумков заявив, що висловлювання Федини розгляне парламентський комітет з питань регламенту і депутатської етики.

Співголова фракції «Європейська солідарність» Ірина Геращенко пригадала «слугам народу» висловлювання їхнього одіозного колеги Олександра Дубінського, який свого часу пропонував перетворити на «газову камеру» президентський форум Петра Порошенка.

751 переглядів

Комментариев нет

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

ТАКОЖ ПО ТЕМІ

ОСТАННІ РОЗСЛІДУВАННЯ


БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов
Украина онлайн статистика Спротив. Часопис про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям