RSS

Проросійський диктатор Зеленський указом доручив Кабміну розробити вимоги новин до мас-медіа

ноября 10, 2019

Президент Володимир Зеленський доручив Кабінету міністрів до кінця 2019 року розробити та внести на розгляд Верховної Ради законопроєкт щодо врегулювання діяльності медіа в Україні, де передбачити, зокрема, стандарти новин, повідомляє sprotiv.org.

Про це йдеться в указі президента №837/2019 «Про невідкладні заходи з проведення реформ та зміцнення держави» від 8 листопада, оприлюдненому на сайті президента в суботу, 9 листопада 2019 року.

До 31 грудня 2019 року Кабміну доручено розробити та внести на розгляд Верховної Ради законопроєкт щодо врегулювання діяльності медіа в Україні, «передбачивши, зокрема, положення щодо вимог та стандартів новин».

Також у законопроєкті мають бути передбачені механізми запобігання розповсюдженню недостовірної, викривленої інформації, її спростування, заборона фізичним та юридичним особам держави-агресора володіти або фінансувати медіа в Україні, а також посилення відповідальності за порушення законодавства про інформацію.

Редактор часопису sprotiv.org Вадим Гладчук у фейсбук, звернув увагу на те, що Зеленський та Ленін підписали свої укази в один день.
«ДВА ДИКТАТОРИ ЗАБОРОНИЛИ СВОБОДУ СЛОВА
9 листопада 1917 року Володимир Лєнін підписав Декрет про пресу, яким заборонив усі ЗМІ окрім більшовицьких
9 листопада 2019 року Володимир Зеленський підписав указ, відповідно до якого пропонує законодавчо врегулювати „стандарти новин“»

Нижче хроніка наступу на свободу слова в Україні.

6 листопада президент Володимир Зеленський утворив раду з питань свободи слова та захисту журналістів як консультативно-дорадчий орган при президентові.

17 липня офіс президента повідомив, що створює Раду з питань свободи слова при президентові і кличе туди журналістів. Деяких журналістів обрали без їхнього відома, хоча потім їх замінили іншими.

Керівник Офісу президента Андрій Богдан вважає журналістів корумпованими й бажає, щоб засоби масової інформації здійснили самостійне «очищення».

Раніше Богдан заявляв, що новій владі не потрібні журналісти, бо вони спілкуються з суспільством без посередників.

31 жовтня народний депутат від «Слуги народу» Богдан Яременко у Верховній Раді нагадав журналістам, які опублікували його особисте листування з повіями, про кримінальну відповідальність.

У вересні стався конфлікт між журналістом видання «Схеми» Сергієм Андрушком і речницею президента Юлією Мендель. Андрушко намагався напряму поставити запитання президенту Володимиру Зеленському та керівнику ОП Андрію Богдану. Речниця Зеленського та охорона президента не давали йому це зробити – притримували його, заважаючи підійти до Богдана.

Мендель пізніше пояснила, що «зупиняла» Андрушка, бо той «втручався в особистий простір» першої особи держави.

Редакція програми «Схеми: корупція в деталях» оприлюднила повне відео спілкування Андрушка з Мендель.

Також було опубліковано відео, як 13 вересня Мендель відтягнула іншого журналіста Крістофера Міллера від Зеленського, не давши йому поставити запитання.

10 жовтня під час спілкування з журналістами на фудмаркеті президент Володимир Зеленський виправдовував поведінку свого прессекретаря Юлії Мендель, відзначивши що «здоровий мужик» Андрушко стрибав на Мендель, що він «не може мікрофоном бити його по обличчю», і що у такому випадку він захищатиме «дєвочку».

118 переглядів

Комментариев нет

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

ТАКОЖ ПО ТЕМІ

ОСТАННІ РОЗСЛІДУВАННЯ


БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов
Украина онлайн статистика Спротив. Часопис про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям