RSS

Нардеп-гвалтівник Роман Іванісов обраний «від Зеленського» збрехав про свою освіту у біографії, — розслідування

ноября 27, 2019

Народний депутат Роман Іванісов, якого виключили з фракції «Слуга народу» через судимість за групове зґвалтування, не вчився в університетах, які вказав у біографіях, — повідомляє Національне бюро розслідувань України.

Перед тим, як стати кандидатом в народні депутати, Іванісов був депутатом Рівненської обласної ради 6-го скликання (2010—2015 роки), йдеться у публікації видання «Четверта влада».

У його біографії на сайті облради вказано, що у 1995 році він вступив до Запорізького державного університету на факультет управління, відділення «Правознавство». Іванісов вказав, що у 2000 році він закінчив з відзнакою повний курс згаданого університету і отримав кваліфікацію «Юрист – спеціаліст».

У судовому вироку Пологівського районного суду вказано, що злочин Іванісов із трьома друзями вчинили у вересні 1995 року. У той час депутат працював офіціантом у Бердянському барі та не був студентом.

Крім того, у автобіографії, яку журналісти отримали в пресслужбі «Слуги народу» на Рівненщині, вказано, що Іванісов закінчив Бердянський університет менеджменту і бізнесу, факультет управління, відділення «Правознавство», кваліфікація «Юрист – спеціаліст» (диплом з відзнакою).

Про Запорізький університет ні слова.

Ця ж сама інформація про депутата вказана на офіційному сайті «Слуги народу» та на сайті депутата на окрузі.

«Четверта влада» отримала відповідь від двох університетів в Запорізькій області, які у своїх різних офіційних біографіях вказав Іванісов.

Запорізький національний університет відповів: «Іванісов Роман Валерійович серед студентів, які навчалися у Запорізькому національному університеті не значиться».

Бердянський університет менеджменту та бізнесу повідомив, що у них диплом про вищу освіту Іванісов не отримував.

Журналісти звернулись до помічниці Іванісова і просили надати копію або вихідні дані диплому про вищу освіту. Але інформації від неї не отримали – вона припинила відповідати на повідомлення та дзвінки.

Тож наразі не зрозуміло, чи є у Романа Іванісова будь-який диплом про вищу освіту.

Нардеп Дмитро Соломчук, лідер «Слуги народу» на Рівненщині, на питання про відповідальність за вибір, який він зробив, обравши Іванісова однопартійцем, і про те, як перевіряли кандидатів, заявив, що на відбір кандидатів до парламенту було мало часу.

Екснардеп Ігор Мосійчук оприлюднив інформацію, що Іванісов у середині 90-х років був засуджений за зґвалтування неповнолітньої.

Іванісов у Facebook назвав цю інформацію «чорнухою» і «заказухою» і оприлюднив довідку про відсутність судимості.

Генпрокурор Руслан Рябошапка підтвердив, що народний депутат «Слуги народу» Роман Іванісов має погашену судимість за обвинуваченням у зґвалтуванні.

Водночас у ГПУ заявили, що несудимість Іванісова, про яку заявив Рябошапка, не підтверджена відомством і перевірка ще триває.

Колишній заступник голови адміністрації Віктора Януковича, адвокат Андрій Портнов оприлюднив вирок суду про визнання винним Іванісова у замаху на групове зґвалтування.

Глава фракції «Слуга народу» Давид Арахамія запропонував призупинити членство Іванісова у фракції «Слуга народу» на час перевірки інформації про його судимість.

Президент Володимир Зеленський заявив, що хоче розібратися зі скандалом стосовно судимості Іванісова і його причетності до зґвалтування, і якщо хоч щось підтвердиться, то змусить його скласти мандат.

25 листопада стало відомо, що Іванісова виключили зі складу партії «Слуга народу» та фракції політсили у Верховній Раді.

379 переглядів

Комментариев нет

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

ТАКОЖ ПО ТЕМІ

ОСТАННІ РОЗСЛІДУВАННЯ


БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов
Украина онлайн статистика Спротив. Часопис про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям