RSS

Зеленський заявив іноземним змі: «Я не почну війну на Донбасі»

декабря 2, 2019

Зеленський інтерв’ю західним ЗМІ – Der Spiegel, Le Monde, Time і Gazera Wyborcza наполягає, що місцеві вибори в окремих районах Донецької і Луганської областей можна проводити лише за українським законодавством після деокупації, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

Зеленський наголосив, що позиція українців – спочатку кордон, потім вибори, але це не Мінські угоди: «На жаль, у нас там є протиріччя. І, звісно, треба вирішити це».

На запитання, що він робитиме, якщо в результаті нічого не вийде з переговорів, президент України відповів: «У будь-якому випадку я не почну війну на Донбасі».

За його словами, «є багато гарячих голів», які закликають «відібрати» Донбас, не думаючи про ціну.

«Я вважаю, що цими людьми керують попередні правителі. І, чесно кажучи, мене це дивує. І не лише мене – запитайте політиків за кордоном. Усі дивуються, що таких людей підтримують і підживлюють, кажучи: це наша країна, завтра ми її отримаємо», – сказав Зеленський.

У 2014 році, коли почалася війна з Росією, Зеленський жартував біля Кремля — «отодвигают границу».

9 грудня 2019 року в Парижі має відбутися зустріч лідерів «нормандської четвірки» – президент України Володимир Зеленський, президент Росії Володимир Путін, президент Франції Еммануель Макрон та канцлер Німеччини Ангела Меркель після довгої перерви у переговорах такого рівня говоритимуть про можливості вирішення конфлікту на сході України.

Російська Федерація у лютому-березні 2014 року окупувала Крим, а навесні того ж року почала війну на Донбасі. Бойові дії тривають там уже понад 5 років, окуповані території отримали статус ОРДЛО.

128 переглядів

Комментариев нет

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

ТАКОЖ ПО ТЕМІ

ОСТАННІ РОЗСЛІДУВАННЯ


БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов
Украина онлайн статистика Спротив. Часопис про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям