RSS

У дружини одного з спільників Зеленського по Кварталу 95 Андрія Чивуріна бізнес в окупованому РФ Криму

декабря 3, 2019

Дружина редактора гумористичного шоу виробництва студії Квартал 95 Ліга сміху Андрія Чивуріна Лариса володіє готелем в окупованому РФ Криму, порушуючи санкції Євросоюзу і України, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

Бізнес знаходиться в її власності через кілька кіпрських компаній. До такого висновку прийшли журналісти видання Настоящее Время і проєкту Муниципальный сканер у своєму спільному розслідуванні.

Крім українських і європейських санкцій, пансіонат Чивуріної Севастополь, що розташований в Ялті, може порушувати і санкції США, оскільки в схемі володіння бере участь найбільший в світі депозитарний американський банк The Bank of New York Mellon.

Кіпрські компанії, через які дружина коміка володіє бізнесом, пов’язані з великою будівельно-девелоперською компанією ТММ, де та є фінансовим директором.

За даними розслідувачів, пансіонат Севастополь зареєстровано в росреєстрі в серпні 2016 року, а частки в ньому розподілені так: 99% належать кіпрській фірмі TMM REAL ESTATE DEVELOPMENT PUBLIC LIMITED, а 1% — директору ялтинського готелю Віктору Лактіонову.

Водночас сама кіпрська компанія на 13,11% належить лондонській фірмі BNY (NOMINEES) LIMITED — дочірньому підприємству банку The Bank of New York Mellon.

Тоді як 86,88% фірми володіє компанія TMM Holdings Limited, яка також зареєстрована на Кіпрі.

«Решта порівну розділена між шістьма співробітниками української ТММ. Водночас 99,5% акцій TMM Holdings Limited володіє та ж Лариса Чивуріна, а ще по 2,83% акцій контролюють заступник гендиректора української ТММ з правових питань Юрій Ісаєв, директор київського відділення ТММ Павло Числовський і головний інженер київської ТММ Володимир Устінов», — повідомляють журналісти.

В інтерв’ю журналістам видання Лариса Чивуріна та Юрій Ісаєв підтвердили, що володіють пансіонатом Севастополь і кіпрськими компаніями, проте заявили, що наразі не ведуть жодної діяльності в Криму.

Співрозмовники Настоящего Времени стверджують, що «їм довелося відкрити» готель після анексії півострова, «щоби зберегти своє нерухоме майно».

«Українське підприємство ТММ втратило контроль над нерухомістю, що знаходиться на території Криму. Українська компанія не порушує ні санкцій Євросоюзу, ні Україні з приводу ведення бізнесу в Росії. Ми його не ведемо», — заявив Ісаєв.

Також заступник гендиректора ТММ підтвердив, що де-факто пансіонат знаходиться у власності у двох власників: в українському реєстрі нерухомості ним значиться київська компанія ТММ; а відповідно до російського реєстру — кіпрські фірми через російську компанію.

В обох випадках кінцевими беніфіціарами виступають Чивуріна, Ісаєв, Числовський та Устинов.

Санкції Європейського союзу на відкриття бізнесу і інвестиції в анексованому Російською Федерацією Криму діють з 2014 року.

99 переглядів

Комментариев нет

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

ТАКОЖ ПО ТЕМІ

ОСТАННІ РОЗСЛІДУВАННЯ


БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов
Украина онлайн статистика Спротив. Часопис про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям