RSS

Повʼязані з замовником вбивства Гандзюк фірми профінансували партію Зеленського майже на 20 мільйонів? Відео

декабря 10, 2019

У третьому кварталі 2019-го партію «Слуга народу» фінансували компанії, чиї печатки знайшли в квартирі Олега Семенова, — радника голови Херсонської облради та фігуранта у справі про вбивство активістки Катерини Гандзюк Владислава Мангера, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

Більшість з цих фірм фіктивні — їхні власниками зазначено кухарів та вантажників.

Про це йдеться у розслідуванні програми Bihus.Info.

В офіційному списку донорів «Слуги народу» за третій квартал 2019 року — 12 фізосіб та три десятки фірм. За липень, серпень і вересень вони переказали партії майже 100 мільйонів гривень. Майже 20 мільйонів гривень політсилі дісталося від шести компаній — «Агро Ленд», «Веб-Ротор», «Леонол», «Саквояж-ЮТ», «Артінвестбуд» та «ФГ «Екопівдень».

Фірми мають адреси реєстрацій в різних частинах країни, але їхні печатки та чекові книжки правоохоронці влітку знайшли в одній з херсонських квартир, коли прийшли з обшуком. Ця квартира належить Олегу Семенову — раднику Мангера.

Сам Олег Семенов, у квартирі якого знайшли документи фірм, що перераховували гроші «Слузі народу», на зв’язок із журналістами так і не вийшов. А Владислав Мангер заявив, що стосунку до «фінансових справ» свого радника він не має: «Він у мене радник на громадських засадах. А його бізнесом та фінансовими справами я взагалі не опікуюсь».

Журналісти також з’ясували, що більшість фірм, які фінансували партію «Слуга народу», мають ознаки фіктивності, а їхні власники — кухарі та вантажники.

Голові Херсонської обласної ради Владиславу Мангеру, підозрюваному в замовленні злочину проти херсонської активістки Катерини Гандзюк, зменшили заставу з 2,5 млн грн до 1 млн грн.
.
Раніше 3 жовтня Генеральна прокуратура змінила процесуальних керівників розслідування вбивства Катерини Гандзюк.

88 переглядів

Комментариев нет

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

ТАКОЖ ПО ТЕМІ

ОСТАННІ РОЗСЛІДУВАННЯ


БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов
Украина онлайн статистика Спротив. Часопис про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям