RSS

Перед візитом Зеленського до Алієва зебені видали Баку азербайджанського блогера Ельвіна Ісаєва

декабря 15, 2019

Україна депортувала до Азербайджану опозиційного азербайджанського блогера Ельвіна Ісаєва, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

Як пише «Європейська правда», про це йдеться у пресрелізі Державної міграційної служби Азербайджану.

«Громадянин Азербайджанської Республіки Ісаєв Ельвін Ільтихам оглу, 1980 року народження, 12 грудня 2019 року був депортований з України в Азербайджан за порушення міграційного законодавства України» — йдеться у повідомленні.

Як додали у відомстві, на підставі рішення Насиминського районного суду від 22 серпня 2019 року про обрання запобіжного заходу у вигляді взяття під варту, 14 грудня Ельвін Ісаєв поміщений в слідчий ізолятор №1 Пенітенціарної служби Азербайджану.

Як повідомило видання  ZMINA, 39-річного блогера і політактивіста останній раз бачили біля будинку по просп. Палладіна у Святошинському районі Києва, де він жив у знайомих.

Зникнення Ельвіна Ісаєва збіглося з візитом до України віцепрем’єра Азербайджану Алі Ахмедова.

Ісаєв приїхав до Києва в кінці вересня 2019 року із Російської Федерації, де проживав тривалий час. У серпні 2019 року російська поліція раптово затримала Ісаєва. Після судових розглядів його російський паспорт визнали «незаконно виданим» і вилучили.  Самого ж блогера відправили в центр тимчасового утримання іноземців для подальшої екстрадиції в Азербайджан.

11 вересня Ісаєв був звільнений завдяки екстреному втручанню Європейського суду з прав людини, який застосував «правило 39» і заборонив його видачу Азербайджану. Після цього активіст виїхав до України.

Ісаєв гостро критикував президента Азербайджану Ільхама Алієва, називав його диктатором і розповідав про корупцію в Азербайджані. При цьому сам блогер не є проукраїнським активістом.

Варто зазначити, що в найближчі тижні очікується візит президента Володимира Зеленського до Азербайджану.

Нагадаємо, це не перший випадок переслідування опозиційних активістів за межами Азербайджену. Так, у травні 2017 року у Тбілісі зник азербайджанський журналіст Афган Мухтарли.

Пізніше він знайшовся в Азербайджані, у січні 2018 журналіста засудили до шести років ув’язнення. У жовтні 2017 року він був нагороджений журналістською премією імені Павла Шеремета, премію тоді отримала його дружина.

93 переглядів

Комментариев нет

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

ТАКОЖ ПО ТЕМІ

ОСТАННІ РОЗСЛІДУВАННЯ


БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов
Украина онлайн статистика Спротив. Часопис про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям