RSS

Кнопкодави у Раді продовжують кнопкодавити і у 2020 році. Відео

января 15, 2020

Під час реєстрації депутатів на першому пленарному засіданні Верховної Ради у 2020 році, 14 січня, кнопкодавили двоє членів партії «Опозиційний блок», йдеться у заяві громадського руху «Чесно». Про це повідомляє 40ka.info.

На відео реєстрації видно, як нардеп Вадим Новинський натискає кнопку на своєму місці, а після того натискає кнопку на пульті колеги Муси Магомедова. Останній згодом добігає до місця, однак на табло голосування системи «Рада» видно, що кнопку «за» на пульті Магомедова вже натиснули.

У свою чергу, нардеп Дмитро Шпенов зареєстрував себе та відсутнього в ту мить колегу Дмитра Шенцева.

Обидва кнопкодави члени партії  “Опозиційний блок”, яка програла минулі вибори до Верховної Ради. Вони були обрані у мажоритарних округах і є позафракційними.

13 січня президент Володимир Зеленський підписав закон, який запроваджує штрафи для народних депутатів за неперсональне голосування. Таке діяння каратиметься штрафом від 3 тис. до 5 тис. неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (наразі 51-85 тисяч гривень)”.

Раніше Зеленський брехав виборцям, що за кнопкодавство у Раді будуть позбавляти мандатів.

Зокрема, у серпні 2019 року Зеленський вніс до Верховної Ради проєкт закону про внесення змін до статті 81 Конституції, у якому йдеться про можливість позбавляти мандатів народних обранців у випадку неперсонального голосування.

У вересні 2019 року в Раді журналісти «піймали» трьох нардепів на кнопкодавстві: «слугу народу» Сергія Литвиненка, «слугу народу» Олену Копанчук та самовисуванця Олександра Ковальова.

12 вересня кнопкодави від «Слуги народу» публічно вибачались та пообіцяли передати місячну зарплату на благодійність.
Ковальов своє кнопкодавство ніяк не прокоментував. Після того, як його спіймали «на гарячому», Ковальов погрожував журналістам.

87 переглядів

Комментариев нет

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

ТАКОЖ ПО ТЕМІ

ОСТАННІ РОЗСЛІДУВАННЯ


БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов
Украина онлайн статистика Спротив. Часопис про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям