RSS

Зеленський збирається тестувати українців на коронавірус неперевіреними тест-системами російського походження

февраля 26, 2020

Україна збирається тестувати громадян на коронавірус неперевіреними тест-системами російського походження, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

Про це у себе в Facebook заявила депутат фракції «Голосу» Олександра Устінова.

“Всі пропустили рішення РНБО по коронавірусу в Україні в якому чорним по білому написана назва компанії, в якої збираються закуповувати тест-системи для українців, начебто українського походження. От тільки в рішенні РНБО спеціально зроблені помилки в назві компанії та прізвищі керівника, щоб ніхто не зміг знайти, хто це і де це. Замість «ДіАген» — написали — «ДіОген», а замість «ЯрИш» — «ЯрОш», — написала Устінова.

«…ця компанія має такий же стосунок до виробництва тест-систем, як я до космосу. Офіційне обличчя компанії — Олександр Коляда, лише ширма. Компанією “ДіАген” володіє компанія “Редвуд ЛТД”, яка була створена декілька років тому. Вона зареєстрована на підставну особу. вірніше „довірену“ особу — колишнього директора юридичного департаменту російської компанії „Евросеть“ Тетяну Звездогляд. Зареєстровано це все в спальному районі м. Києва», — уточнила депутат.

За її даними, справжні бенефіціари-росіяни з понеділка знаходяться в Україні — «недаремно ж колишнього соратника Азарова — Олексія Соловйова призначили заступником секретаря РНБО, який зараз і займається цим питанням».

«По лікарнях в регіонах вже пішов лист від компанії про готовність продавати тест-системи по 6 тис. грн. + реагенти російського походження “Реверта-L” і “РИБО-преп”, виробництва компанії AmpliSens, РФ», — наголосила Устінова.

Вона додала, що ці тест-системи взагалі не перевірялися на інфікованих пацієнтах, адже їх поки не виявлено в Україні. Зразків тест-систем від закордонних партнерів ще нема.

«Отже, нам з вами зараз під видом українського виробника намагаються втюхати нікому невідомі та не протестовані системи російського походження, від компанії, яка ніколи таким не займалася і має російський слід. Втюхує нам це все — призначений новий заступник секретаря РНБО — Олексій Соловйов, якому колись Азаров особисто грамоти давав», — розповіла депутат.

Головою Ради національної безпеки і оборони України та відповідно вигодоотримувачем від цієї афери є президент Зеленський.

195 переглядів

Комментариев нет

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

ТАКОЖ ПО ТЕМІ

ОСТАННІ РОЗСЛІДУВАННЯ


БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов
Украина онлайн статистика Спротив. Часопис про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям