RSS

Майже половина нардепів прогулювала засідання Ради у лютому – КВУ

марта 3, 2020

Жодного пленарного засідання в лютому не пропустили 178 народних депутатів.

Таку інформацію за даними зведеної електронної реєстрації народних депутатів оприлюднив Комітет виборців України, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

«За даними КВУ, показники відвідування Ради в лютому знизилися у порівнянні з іншими місяцями. Так, всього впродовж лютого відбулося 13 пленарних засідань ВР. При цьому всі засідання Ради за місяць відвідали лише 178 народних депутатів, тобто, менше половини. Для порівняння: в грудні 2019 року всі засідання Ради відвідали 240 народних депутатів, листопаді – 299 депутатів», — йдеться у повідомленні.

За інформацією Комітету виборців, серед фракцій Верховної Ради вищі показники відвідування в депутатів «Слуги народу», «Голосу» та «Європейської солідарності».

«Так, в середньому на засіданнях Ради були присутні 75% депутатів СН, 67% депутатів „Голосу“ та 62% — „ЄС“. Нижчі результати в „Опозиційної платформи – За життя“ – 57% та ВО „Батьківщина“ — 55%», — зазначають у КВУ.

При цьому в КВУ зауважують, що ці цифри є значно нижчими, аніж місяцем раніше, в січні 2020. Тоді в середньому на засіданнях Ради були зареєстровані 80% депутатів «Європейської солідарності», 79% — «Слуги народу», 72% — ВО «Батьківщина», 71% — «Голосу», 67% — ОПЗЖ.

«На початку лютого парламент перейшов до розгляду змін до Земельного кодексу. Зокрема, до голосування в сесійній залі поправок народних депутатів. Традиційно це та процедура, яка не привертає особливої уваги парламентаріїв. Більшість поправок депутатами не враховуються, а їх розгляд є швидше формальним, аніж реальним механізмом вплинути на текст законопроєкту. Ймовірно, саме це й стало причиною зниження активності депутатів у лютому», — заявив голова КВУ Олексій Кошель у дописі на сторінці КВУ у Facebook.

129 переглядів

Комментариев нет

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

ТАКОЖ ПО ТЕМІ

ОСТАННІ РОЗСЛІДУВАННЯ


БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов
Украина онлайн статистика Спротив. Часопис про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям