RSS

Daily Mail повідомляє про 3 штами коронавіруса, що викликають COVID-19

апреля 12, 2020

Коронавірусна інфекційна хвороба продовжує забирати одне за одним життя десятків тисяч людей по всьому світу, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

Щоб запобігти цьому, вчені намагаються розібратися, звідки ж взявся коронавірус SARS-CoV-2, як він поширюється і що з цим робити. Не так давно дослідники з Кембриджського університету склали карту генетичної історії інфекції з грудня 2019 року по березень 2020 і з’ясували, що в світі поширюється три штами COVID-19. Про це інформує Daily Mail.

Вихідний вірус, який передався людям від кажанів через ящірок, віднесли до типу А. Дивним виявилося те, що він не був найпоширенішим у Китаї.

Тип A поширений в Австралії та США. Приблизно дві третини американських зразків належали до типу А. У той час як епіцентр пандемії в Китаї був в основному вражений типом В.

У Швейцарії, Німеччині, Франції, Бельгії та Нідерландах також йде розповсюдження коронавірусу типу B. Тип C пішов від типу B та потрапив у Європу через Сінгапур.

Аналіз даних показує, що оригінальний штам коронавірусу міг поширюватися в Китаї ще на початку осені 2019. А штам B існував вже в переддень Різдва. Це означає, що вірус мутував до того, як в Китаї були зареєстровані перші випадки захворювання.

Керівник дослідження доктор Пітер Форстер припустив, що штам С не мутує, однак закликав ставитися до його відкриття з обережністю, адже вірусу властиво змінювати геном, щоб подолати стійкість імунної системи до різних популяціях.

Тепер дані показують, що тип B поширюється все частіше — всі, крім одного з 31 зразка SARS-CoV-2, взятого у пацієнтів у Швейцарії, були другою групою.

Це стало відомо після двох окремих генетичних досліджень, за якими було виявлено, що більша частина спалаху Нью-Йорка прийшла з Європи, і виявило, що інфекція поширюється з середини лютого — за тижні до першого підтвердженого випадку міста.

100 переглядів

Комментариев нет

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

ТАКОЖ ПО ТЕМІ

ОСТАННІ РОЗСЛІДУВАННЯ


БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов
Украина онлайн статистика Спротив. Часопис про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям