RSS

Пік заразності у хворих з коронавірусом настає за один-два дні до появи перших симптомів — вчених, яка опублікували дослідження Nature Medicine

апреля 22, 2020

Вчені з’ясували, що найбільшу небезпеку для оточення несе пацієнт з COVID-19, у якого ще немає явних симптомів інфікування, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

Про це йдеться в новій статті китайських вчених, яка опублікована в журналі Nature Medicine.

Для проведення дослідження вчені брали проби у 94 пацієнтів у лікарні Гуанчжоу. Протягом 30 днів у них брали мазки з горла і носа. З’ясувалося, що пік заразності у хворих з коронавірусом настає за один-два дні до появи перших симптомів. Високі вірусні навантаження (кількість вірусних частинок в об’ємі біологічної рідини зараженого) в інфікованих з’явилися через один-два дні після появи перших симптомів. Потім вони починали знижуватися до найнижчого показника протягом 21 дня.

Як пояснюють вчені, це означає, що виділення вірусу у хворих з COVID-19 починається за два дні до появи перших симптомів, а після цього – вірусне навантаження починає поступово скорочуватися. Вже через 8 днів після появи перших симптомів хворий стає менш заразним ніж у перші кілька днів після інфікування.

125 переглядів

Комментариев нет

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

ТАКОЖ ПО ТЕМІ

ОСТАННІ РОЗСЛІДУВАННЯ


БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов
Украина онлайн статистика Спротив. Часопис про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям