RSS

Коронавірус викликає інсульти у здорових людей — їх кількість збільшилася у 7 разів

мая 4, 2020

Коронавірус викликає інсульти у здорових людей, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

У міру того, як все більше людей у всьому світі заражаються Covid-19, ми дізнаємося, що новий коронавірус може не тільки викликати важке респіраторне захворювання, але й атакувати практично всі основні системи органів в організмі. А останнім часом лікарі б’ють тривогу з приводу тромбів і інсультів, які вражають навіть здорових молодих людей без відомих факторів ризику, а іноді — і без інших симптомів вірусу. Про це пише Vox.

У звіті від 28 квітня New England Journal of Medicine докладно описані випадки п’яти осіб у віці від 33 до 49 років у Нью-Йорку, які перенесли інсульт і згодом отримали позитивний результат на Covid-19. У всіх з них були інсульти до появи інших тяжких симптомів вірусу. Лікарі відзначають, що від 33 до 49 років припадає дуже мало інсультів і звинувачують в їх появі коронавірус. При цьому загальна кількість інсультів з моменту оголошення пандемії серед людей до 50 років збільшилася в сім разів.

У багатьох пацієнтів з’являються тромби в легенях, зменшуючи кількість кисню. Майже кожен пацієнт, у якого були гематологічні проблеми за останні півтора місяця, мав Covid-19.

«Я — гематолог, і це безпрецедентно. Це не схоже на хворобу, яку ми бачили раніше», — говорить Джеффрі Лоуренс з Медичного коледжу Weill Cornell з більш ніж 30-річною практикою.

Лікарі та дослідники поспішають з’ясувати, чому це відбувається і як лікувати такі випадки розвитку захворювання. Вчені додали утворення тромбів та інсульти до списку потенційних симптомів, які можуть з’являтися у деяких людей з COVID-19 на ранніх стадіях.

90 переглядів

Комментариев нет

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

ТАКОЖ ПО ТЕМІ

ОСТАННІ РОЗСЛІДУВАННЯ


БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов
Украина онлайн статистика Спротив. Часопис про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям