RSS

Суд заочно заарештував банківського шахрая Бахматюка

мая 29, 2020

bahmatuk-wanted

28 травня 2020 року колегія суддів заочно призначила олігарху Олегу Бахматюку тримання під вартою, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

Про йдеться у заявах Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду, Центру протидії корупції.

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду розглянула апеляційну скаргу прокурора щодо підозрюваного, який у період з 04.10.2014 по 13.10.2014 здійснював фактичний контроль та керівництво діяльністю ПАТ «ВіЕйБі Банк».

За результатами судового засідання суд задовольнив апеляційну скаргу прокурора та обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

У ЦПК наголошують, що це рішення дозволяє Інтерполу почати розшук Бахматюка.

11 листопада Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура затримали 7 осіб, яких підозрюють у заволодінні 1,2 мільярда гривень стабілізаційного кредиту, наданого у 2014 році Національним банком України ПАТ «ВіЕйБі Банк».

 

  • У жовтні 2014 року Нацбанк виділив «ВіЕйБі Банку» стабілізаційний кредит на суму 1,2 млрд грн. ВіЕйБі належав власнику аграрного холдингу «Укрлендфармінг» Олегу Бахматюку.
  • В листопаді 2014 року НБУ визнав банк неплатоспроможним і ввів тимчасову адміністрацію. Рішення про ліквідацію фінустанови ухвалене в березні 2015 року.
  • НАБУ почало розслідувати справу Бахматюка в жовтні 2016 року.
  • Коли слідчі вийшли на фінішну пряму, генпрокурор Юрій Луценко вирішив віддати справу в поліцію.
  • Сто томів кримінальної справи щодо зловживань у «ВіЕйБі банку» зберігалися поліцією Авакова у підвалі стороннього підприємства і були затоплені.
95 переглядів

Комментариев нет

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

ТАКОЖ ПО ТЕМІ

ОСТАННІ РОЗСЛІДУВАННЯ


БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов
Украина онлайн статистика Спротив. Часопис про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям