RSS

Девальвація та зростання цін? Зеленський хоче «жити з бюджетом по курсу 30»?

июля 9, 2020

Володимир Зеленський вважає, що через курс гривні українські підприємства «недоотримали мільйони і закрилися».

Про це пише Liga.net із посиланням на зустріч президента з бізнесом Чернівецької області, яка відбулася 8 липня 2020 року, повідомляє БанкІск.

Бізнесмен Ігор Місевич сказав про те, що зміцнення гривні в останні дев’ять місяців негативно позначилося на експортерах і податкових надходженнях до бюджету.

Пряма мова Зеленського: «Я з вами згоден повністю. Те, що мільйони недоотримали підприємства через цей курс і закрилися, – це правда. Ми з цим боролися з самого початку моєї каденції, з літа (2019 року – ред.).

Всі навколо нам говорили, що у нас незалежний банк. Так, і ми підтримуємо незалежність Національного банку України, але говорили всім, що як ми можемо жити, якщо у нас навіть бюджет порахований за курсом 30. А гривня, ви бачите, яка у нас… Нам говорили, що це – ринкові умови, банк незалежний і т.д. І ви це чудово все знаєте».

Зеленський не став характеризувати відставку голови НБУ Якова Смолія, але зазначив, що всі підприємці «розуміють ситуацію прекрасно».

Президент також згадав заяву екс-голови НБУ Валерія Гонтаревої, яка вважає, що Міжнародний валютний фонд не повинен надавати допомогу Україні, доки не буде призначено нового голову Нацбанку.

Він розповів байку: «І курс, і все інше, і COVID-19. Вийдемо з цієї ситуації, все стабілізуємо».

109 переглядів

Комментариев нет

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

ТАКОЖ ПО ТЕМІ

ОСТАННІ РОЗСЛІДУВАННЯ


БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов
Украина онлайн статистика Спротив. Часопис про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям