RSS

Зелені гниди зруйнували територіально-адміністративний устрій України

июля 18, 2020

Посіпаки Кремля в парламенті проголосували за затвердження нових районів. Тепер їх в Україні 138 замість 490, повідомляє 40ka.info.

Постановою Верховної Ради ліквідовано 490 районів і встановлено 136 нових районів.

Зокрема, у Київській області замість 25 буде 6 районів: Білоцерківський, Бориспільський, Бучанський, Обухівський, Переяславський та Фастівський.

Також зменшилась кількість районів по інших областях та в АРК.

Згідно з рішенням Ради, межі районів встановлюються по зовнішній межі територій сільських, селищних, міських територіальних громад, які входять до складу відповідного району.

Відпочаток постанова передбачала утворення 129 районів, але згідно з комітетськими поправками їх додали ще 7. Перелік досі уточнюється.

Вибори депутатів районних рад ліквідованих районів проводити не будуть. При цьому повноваження депутатів районних рад у ліквідованих районах припиняються після виборів до нових районних рад.

Депутати міськради Малина, що на Житомирщині, хочуть відкликати свою депутатку-мажоритарницю Тетяну Грищенко з Верховної Ради, тому що не згодні з політикою її фракції «Слуга народу». Причиною такої незгоди стала можлива ліквідація Малинського району в рамках адміністративно-територіальної реформи уряду Шмигаля.

 

Стаття 73 Конституції України визначає: «Виключно всеукраїнським референдумом вирішуються питання про зміну території України».

843 переглядів

Комментариев нет

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

ТАКОЖ ПО ТЕМІ

ОСТАННІ РОЗСЛІДУВАННЯ


БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов
Украина онлайн статистика Спротив. Часопис про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям