RSS

Зелені гниди готуються обкласти українців новими податками, повний список змін

августа 14, 2020

У Раді зареєстровано низку законопроектів, що стосуються «ускладнення» життя українцям, шляхом нових фінансових зобов’язань. Документи можуть бути розглянуті вже цієї осені, повідомляє 40ka.info.

Зокрема новими податками збираються обкласти програмістів і айтішників, автомобілістів, таксистів, власників квартир та землі.

Так, законопроект № 3933 стосується програмістів, яких, згідно з цим документом, депутати мають намір оформляти як найманих працівників (в даний час близько 90% фахівців цієї галузі — ФОП-програмісти, які складають договір з роботодавцем, як між двома юрособами). Якщо закон приймуть, звідси випливає сплата ЄСВ, податок на доходи фізосіб і військовий збір.

Законопроект пропонує встановити податкове навантаження на зарплати таких на рівні 10%, тобто знизити податок на доходи фізосіб з 18% до 5% і скоротити єдиний соціальний внесок з 22% до 5%. Крім цього, пропонується звільнення від сплати 1,5% військового збору.

Інший законопроект № 3704 зачіпає власників автомобілів середнього класу. Згідно з документом, поріг оподаткування буде знижений до 200 мінімальних зарплат. Тобто практично в два рази. Під дію такого податку потраплять машини вартістю близько 30 тисяч євро, тобто, по суті, машини середнього класу.

Крім того, замість 5 років податок на розкіш доведеться платити 8 років.

У Мінінфраструктури, в свою чергу, розробили новий законопроект, який повинен регламентувати роботу служб таксі. У відомстві припускають, що після вступу закону в силу буде забезпечено надходжень податків і зборів близько 800 млн гривень на рік. З кожного таксиста на рік хочуть отримувати як мінімум 3600 грн, або 300 грн на місяць.

Для власників житла і землі підготували свої «сюрпризи».

Законопроектом №3928 депутати хочуть змусити платити податок власників квартир, які здають своє майно в оренду.

Пропонується знизити ставку з цього виду податків з 18% до 9 %. Якщо додати до цього 1,5% військового збору, то вийде, що податкове навантаження для орендодавців складе 10,5%. Експерти кажуть, що цифра все одно велика, критикуючи цей проект закону.

Законопроект №3131 (доопрацьований надалі та ставший №3131-д) стосується введення податку на землю сільгосппризначення. Якщо закон буде прийнятий, то з’явиться таке поняття, як «поставлене податкове зобов’язання» (ПНО). Він означе, що власники землі, які не здають її в оренду офіційно, будуть платити податок, що становить кілька відсотків від її нормативної грошової оцінки — НГО. (середня вартість гектара землі по НДО становить близько 30 тисяч гривень).

1 540 переглядів

Комментариев нет

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

ТАКОЖ ПО ТЕМІ

ОСТАННІ РОЗСЛІДУВАННЯ


БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов
Украина онлайн статистика Спротив. Часопис про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям