RSS

ЗЕпіар. Чинний заступник секретаря РНБО Олексія Данілова допомагав готувати «Харківські угоди»

марта 13, 2021

Перший заступник секретаря Ради національної безпеки та оборони Руслан Демченко брав участь у підготовці зрадницьких Харківських угод, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

Як йдеться у довідці про Демченка на сайті РНБО, з 26 лютого 2010 року по 5 березня 2014 року він був заступником та першим заступником міністра закордонних справ.

Руслан Демченко як заступник міністра готував та погоджував текст Харківських угод. Напередодні секретар РНБО Олексій Данілов доручив СБУ перевірити обставини підготовки та ратифікації цих угод.

Угода фактично не надавала жодного зниження ціни на природний газ. Перед підписанням документів ціна для України була двічі штучно завищена Росією: станом на кінець 2008 року ціна газу за 1 тисячу кубічних метрів для України становила 179,5 долара США, тоді як на кінець 2010 року – 352,33 долара США.

Також нею продовжувався строк перебування російського флоту в Криму.

Служба безпеки перевірить чи була державною зрадою ратифікація 236 народними депутатами 27 квітня 2010 року так званих «Харківських угод».

У липні 2019 року президент Володимир Зеленський призначив Демченка своїм радником. До того він був радником п’ятого президента Петра Порошенка, очільником офісу третього президента Віктора Ющенка та заступником керівника управління адміністрації президента Леоніда Кучми.

На посаду заступника секретаря Ради національної безпеки і оборони Демченка призначив президент Зеленський указом у червні 2020 року.

У 2010 році тодішні президенти України і Росії Віктор Янукович і Дмитро Медведєв підписали у Харкові угоду, яка передбачала, що Україна фактично здає Крим в безстрокову оренду Чорноморському флоту РФ, за що Москва давала Києву 100 доларів знижки на газ.

На розгляд парламенту ратифікація «Харківських угод» була винесена 27 квітня 2010-го.

123 переглядів

Комментариев нет

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

ТАКОЖ ПО ТЕМІ

ОСТАННІ РОЗСЛІДУВАННЯ


БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов
Украина онлайн статистика Спротив. Часопис про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям