RSS

Суд дозволив слідчим Генпрокуратури вилучення документів Центру протидії корупції

марта 27, 2016

Kuzma-zlyi1

 

 

 

Печерський суд Києва надав слідчим Генпрокуратури доступ із правом вилучення речей і документів Центру протидії корупції, а також документів, які становлять банківську таємницю.

Відповідні ухвали, видані судом в один день — 22 березня 2016 року, з’явилася в Єдиному реєстрі судових рішень, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

Таким чином, слідчі ГПУ матимуть доступ до речей і документів Центру протидії корупції, копій договорів про відкриття та обслуговування банківських рахунків, довіреностей, карток із зразками підпису посадових осіб організації, печаток, договорів на встановлення системи «Клієнт-Банк», виписок з номерами телефонів, ІР-адрес, з яких проходило з’єднання системи «Клієнт-Банк» та датами проведення вказаних з’єднань.

Також слідчі можуть отримати інформацію про рух грошей на рахунках ЦПК, бухгалтерських документів, документів підрядників громадської організації, виписок, та ін. з початку 2014 року.

До суду із відповідними клопотаннями звернувся старший слідчий в особливо важливих справах відділу з розслідування кримінальних проваджень у сфері власності Генпрокуратури Машика.

В рамках досудового розслідування слідчі ГПУ шукають гроші уряду США, які виділялися на реформу кримінальної юстиції і, на думку ГПУ, мали б надходити безпосередньо на рахунки правоохоронного органу.

Центр протидії корупції називає таке кримінальне провадження приводом втрутитися та заблокувати роботу громадської організації, заарештувати її рахунки та почати кримінальне переслідування її співробітників, які публічно критикують роботу керівництва Генпрокуратури України.

«Це можна розцінювати виключно як тиск на організацію. На місце Генерального прокурора готують одного з замів Шокіна — Столярчука чи Севрука, роботу яких жорстко критикує Центр», — заявив Віталій Шабунін, голова правління Центру протидії корупції.

Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює прокурор ГПУ Варченко.

Ухвали видані слідчим суддею Печерського райсуду Києва Цокол за участі секретаря Сторожук.

1 041 переглядів

Комментариев нет

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

ТАКОЖ ПО ТЕМІ

ОСТАННІ РОЗСЛІДУВАННЯ


БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов
Украина онлайн статистика Спротив. Часопис про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям