RSS

Швейцарія заарештувала гроші екс-міністра АПК, регіонала Миколи Присяжнюка

сентября 1, 2016

Prisazhnuk-Mikola7


Швейцарія заарештувала 27,5 млн франків екс-міністра аграрної політики і продовольства Миколи Присяжнюка і його партнера Лесі Софієнко, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

Зокрема, мова йде про арешт рахунків офшорної компанії в Белізі Cinsten Investments Limited в банку Credit Suisse, кінцевим бенефіціарним власником якої є Леся Софієнко — наближена Миколи Присяжнюка.

Сама власниця офшору, що має з 2010 року посвідку на постійне місце проживання в Німеччині, за 2014 рік задекларувала в Україні всього 38,9 тис. грн доходу, а сума сплачених нею податків склала 6,4 тис. грн.

Софієнко пов’язана з екс-міністром через свого четвертого чоловіка, колишнього «регіонала» Володимира Пехова, який був його радником.

Сьогодні Микола Присяжнюк ховається від українського правосуддя в Будапешті (Угорщина). До Лесі Софієнко в українських правоохоронців жодних претензій поки немає.

«Не виключено, що найближчим часом Лесю Софієнко чекає доля її колись впливових покровителів: кримінальну справу і « чорний список» правоохоронних органів не тільки України, а й Європи та США», — пише видання «Мир».

777 переглядів

Комментариев нет

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

ТАКОЖ ПО ТЕМІ

ОСТАННІ РОЗСЛІДУВАННЯ


БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов
Украина онлайн статистика Спротив. Часопис про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям