RSS

Суд зобов’язав Генпрокуратуру вивчити виявлені журналістами махінації партії #Тимошенко

июня 5, 2017

Timoshenko-bidna1-500x338

 

Печерський суд Києва зобов’язав Генпрокуратуру відкрити кримінальне провадження через недостовірні дані у фінансовому звіті ВО «Батьківщина», які встановило розслідування програми «Наші гроші з Денисом Бігусом». повідомляє Національне бюро розслідувань України.

Як пише bihus.info, основою цього рішення стала скарга юристів проекту на бездіяльність прокуратури щодо суттєвих порушень у партійному звіті політичної сили.

Справу відкрито за фактом дій посадових осіб партії, які підпадають під статтю 366 ККУ – «Внесення службовою особою до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей, інше підроблення документів, а також складання і видача завідомо неправдивих документів».

Розслідування «Черга в касу» Мар’яни Мотрунич щодо партійних фінансів виявило суттєві невідповідності між звітом і реальними внесками, що здійснювали донори ВО «Батьківщина». Згідно зі звітом, партія нібито отримувала по декілька тисяч гривень від пенсіонерів, які розповідали, що насправді перераховували по 2, 4 чи 10 гривень.

Крім того, були виявлені випадки, коли вказані у звіті донори взагалі не мали відношення до ВО «Батьківщина» і спростовували будь-які внески.

Детально «розкрити» донорів «Батьківщини» вдалося, зокрема, завдяки роботі аналітиків Громадського руху «Чесно».

19 квітня 2017 року юристи bihus.info повідомили Генеральну прокуратуру про ознаки кримінального правопорушення, виявлені в ході розслідування. За відсутності реакції з боку ГПУ, 25 квітня юристи звернулись до суду.

2 червня суд задовільнив скаргу та зобов’язав прокуратуру внести відомості про справу до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

206 переглядів

Комментариев нет

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

ТАКОЖ ПО ТЕМІ

ОСТАННІ РОЗСЛІДУВАННЯ


БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов
Украина онлайн статистика Спротив. Часопис про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям