RSS

Організатора афери «Еліта-Центру» Олександра Шахова випустили під заставу. Подробиці

апреля 14, 2016

Elita-Centr1

 

Суд звільнив з-під варти організатора афери «Еліта-Центру» Олександра Шахова під заставу 384 мільйони гривень, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

Про це першою проінформувала прес-служба Генпрокуратури.

Зазначається, що Генеральна прокуратура оскаржить в апеляційному порядку застосування судом до засновника ТОВ «Еліта-Центр» так званого «закону Савченко» та звільнення його з-під варти.

За клопотанням сторони захисту ухвалою Подільського районного суду м. Києва 11 квітня 2016 року до Шахова О.О. застосовано так званий «закон Савченко». Його суть полягає в тому, що суди зобов’язані враховувати засудженим кожен день, проведений в слідчих ізоляторах, як два дні відбуття покарання.

Йому змінено запобіжний захід з тримання під вартою на заставу в розмірі понад 384 млн 266 тис грн з носінням електронного засобу контролю.

У зв’язку із незгодою з прийнятим судом рішенням Генеральною прокуратурою України буде внесено апеляційну скаргу до апеляційного суду м. Києва.

Як відомо, у період з вересня 2004 року до лютого 2006 року Шахов (Волконський) О.О організував та очолив організовану групу, до складу якої увійшли Терентьєв А.В. та інші особи.

Ця компанія укладала з громадянами договори про пайову участь у зведенні будинків у різних районах Києва.

Отримані від громадян-інвесторів кошти в сумі понад 383 млн грн у будівництво так і не інвестували, а привласнили та розпорядилися ними на власний розсуд.

Внаслідок будівельної афери «Еліта-центр» у Києві постраждали 1693 особи.

Нагадаємо, що громадська організація «Об’єднання вкладників «Еліта-центр» оприлюднила відкритий лист до президента України Петра Порошенка, генпрокурора Віктора Шокіна і міського голови Києва Віталія Кличка, в якому вимагає негайно затримати екс-кандидата в нардепи і бізнесмена Вадима Столара, який був одним зі співзасновників «Еліти-центру».

Ошукані інвестори обурені, що організатори будівельної піраміди можуть уникнути відповідальності.

Вкладники вимагають від правоохоронних та інших відповідальних органів змінити процесуальний статус Вадима Столара і залучити його в судовий процес як підозрюваного. Також автори листа вважають, що Столара необхідно затримати, оскільки він може виїхати за межі України.

Автори листа нагадують, що через організаторів «Еліти-центру» були змушені роками проживати в приміщеннях, не пристосованих для життя. Деяких вкладників ця афера позбавила останніх заощаджень. «На цьому тлі бездіяльність прокуратури щодо Вадима Столара виглядає не тільки дивно, а й злочинно», — вважають у громадській організації.

Відзначимо, що Вадим Столар є одним з найближчих соратників мера Києва Віталія Кличка.

771 переглядів

Комментариев нет

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

ТАКОЖ ПО ТЕМІ

ОСТАННІ РОЗСЛІДУВАННЯ


БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов
Украина онлайн статистика Спротив. Часопис про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям