RSS

Проти мафіозі Фірташа відкрито 3 кримінальних провадження

декабря 3, 2015

Firtash-kolazh1-500x325

 

Правоохоронці України спільно зі співробітниками ФБР США розслідують одразу декілька кримінальних справ проти одного з найбагатших олігархів України Дмитра Фірташа.

Про це інформує Національне бюро розслідувань України.

Перша справа стосується холдингової компанії «Ostchem», власником якої є пан Фірташ. Її діяльність нанесла державі збитків на 5,742 мільярда гривень.

Друге провадження відкрито відносно колишніх керівників НАК «Нафтогаз України», посадових осіб Кабіміну і компанії «РосУкрЕнерго АГ» Фірташа, які підозрюються у змові та нанесенні Україні збитків через списання з державної компанії на користь «РосУкрЕнерго АГ» 11 мільярдів метрів кубічних газу, а також 1,1 мільярда метрів кубічних у вигляді штрафних санкцій.

Ще одну справу про неповернення кредиту банку «Надра» розслідує Національна поліція.

Нацбанк надав фінустанові позику в сумі 5 мільярдів гривень для її рефінансування під особисту гарантію Фірташа. Як повідомляє Арсен Аваков, Фірташ не використав ці гроші для стабілізації ситуації всередині банку, а вивів їх на пов’язані з ним компанії.

В підсумку «Надра банк» було визнано неплатоспроможним, а десятки тисяч українців втратили свої накопичення.

До слова, станом на 2013 рік мафіозі Дмитро Фірташ займав четверте місце в списку найбагатших людей України. Його статки оцінюються в 3,327 мільярда доларів.

557 переглядів

Комментариев нет

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

ТАКОЖ ПО ТЕМІ

ОСТАННІ РОЗСЛІДУВАННЯ


БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов
Украина онлайн статистика Спротив. Часопис про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям