RSS

#Порошенко звернувся до народу: Росія знову перетнула червоні лінії. Відео

апреля 25, 2019

poroshenko-golovnokom1-500x333

Незаконна видача паспортів Російської Федерації жителям окупованої частини Донбасу – це спроба виправдати та легітимізувати військову присутність Росії там.

Про це заявив президент України Петро Порошенко, коментуючи відповідний указ президента РФ Володимира Путіна, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

«Це втручання Росії у внутрішні справи незалежної держави, брутальне порушення суверенітету, територіальної цілісності і незалежності України повне попрання своїх зобов’язань у рамках Мінських домовленостей», – заявив він.

«У такий спосіб Кремль свідомо та цинічно порушує міжнародне гуманітарне право, що забороняє окупаційній владі змінювати громадянство жителів окупованих територій», – заявив Порошенко.

«Російська Федерація знову перетнула червоні лінії та відверто і нахабно торпедує мирний процес на Донбасі», – наголосив він.

Порошенко нагадав,: «Проведення фейкових виборів 2014 та 2018 років, запровадження рубльової зони, експропріація українських підприємств, офіційне визнання документів, виданих незаконними органами – це далеко не повний перелік тих деструктивних кроків, що зробили російська сторона протягом останніх років».

«Не випадковою є й категорична відмова Росії підтримати ініціативу України та ОБСЄ щодо запровадження великоднього перемир’я, починаючи з 26 квітня», – додав він.

«Мета Росії очевидна: обнулити Мінські домовленості, де чітко прописані її зобов’язання: припинити обстріли, вивести свої війська і озброєння, звільнити українських заручників, повернути Україні контроль над її державним кордоном», – заявив український президент

За його словами, «разом із мінськими зобов’язаннями, Москва розраховує позбутися санкцій».

«І незаконна видача паспортів за так званим Південно-Осетинським та Придністровським сценаріями – це спроба виправдати та легітимізувати військову присутність Росії на окупованій частині українського Донбасу», – заявив Порошенко.

«Я закликаю міжнародних партнерів не допустити найгіршого сценарію, жорстко засудити деструктивні та злочинні дії російської влади, а також посилити режим міжнародних санкцій», – звернувся президент України.


«Я доручив Міністерству закордонних справ негайно ініціювати обговорення цього питання в рамках Ради безпеки Організації Об’єднаних Націй, а також в інших міжнародних форматах, зокрема в ОБСЄ та Євросоюзі», – повідомив він.

122 переглядів

Комментариев нет

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

ТАКОЖ ПО ТЕМІ

ОСТАННІ РОЗСЛІДУВАННЯ


БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов
Украина онлайн статистика Спротив. Часопис про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям