RSS

Вищий антикорупційний суд зобов’язав НАБУ розслідувати політичне переслідування Порошенка

марта 1, 2020

Вищий антикорупційний суд зобов’язав НАБУ розслідувати політичне переслідування Петра Порошенка.

Про це розповів адвокат п’ятого Президента України Петра Порошенка Ігор Головань у своєму блозі у виданні «Українська правда», повідомляє Національне бюро розслідувань України.

«НАБУ руками й копитами впирається аби тільки не розслідувати записи «Трубу прорвало». Незаконно не реєстрували кримінальне провадження. Були примушені рішенням Вищого антикорупційного суду розпочати розслідування за фактом ймовірного можливого незаконного впливу Директора ДБР на слідчих для організації політичного переслідування П’ятого Президента України», – повідомив Головань.

Він також звернув увагу на те, що Національне антикорупційне бюро України двічі відмовляло у визнанні Петра Порошенка стороною у цій справі.

«Зареєструвавши кримінальне провадження, чиновники НАБУ одразу почали саботаж розслідування і пошук способів те розслідування „поховати“. Заважали клопотання адвокатів Петра Порошенка – потерпілого у справі. Тому 10.01.2019р. на світ з’явилася постанова детектива НАБУ про відмову у визнанні Петра Порошенка потерпілим. Ту постанову 28 січня 2020р. скасував Вищий антикорупційний суд», – зазначив адвокат.

Головань підкреслив, що в цій справі має бути проведене об’єктивне і незалежне розслідування, тому що воно має значний суспільний резонанс.

«Однак у НАБУ настільки бояться навіть підступитися до розслідування записів ймовірних розмов Труби з Богданом, Смирновим та іншими особами, що наплювали на ухвалу суду і 04 лютого 2020 року відмовили у визнанні Петра Порошенка потерпілим повторно», – наголосив адвокат.

«Вчора Вищий антикорупційний суд вдруге скасував відмову НАБУ визнати Петра Порошенка потерпілим. Поховати розслідування учасникам скандальних розмов не вдасться», – підсумував адвокат.

Команда адвокатів Порошенка оскаржила незаконний привід, ухвалений Печерським судом, у п’яти інстанціях.

Головань уточнив, що першу заяву (про злочинне втручання в автоматизовану систему розподілу судових справ) подано до СБУ, другу — до Офісу генпрокурора, щодо порушення слідчим ДБР територіальної підсудності. Також Офісу генпрокурора повідомлено, що ухвали Печерського суду винесені на основі запиту керівника неіснуючого підрозділу ДБР.

Ще одну заяву подано до Вищої ради правосуддя.

184 переглядів

Комментариев нет

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

ТАКОЖ ПО ТЕМІ

ОСТАННІ РОЗСЛІДУВАННЯ


БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов
Украина онлайн статистика Спротив. Часопис про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям