RSS

Чому ви годуєте окупанта? Як #Автомайдан пікетував магазин #Рошен. Фото

января 14, 2015

Roshen-krov1-500x332

Автомайдан пікетував магазин «Рошен», що біля станції метро Житомирська в столиці. 11 січня 2015 року його вітрину камінням розбили невідомі. Співробітники міліції затримали 17-річного активіста Євгена Гуріна.

«Ми приїхали під магазин „Рошен“ із трьох причин: нас обурила, що незаконно побили і утримують хлопця, який ймовірно розбив вітрину цього магазину. Ми проти вандалізму і хуліганства. Але коли його затримують і не допускають адвоката, депутатів Верховної Ради, це незаконно.

Кажуть депутатам: „Давайте поговоримо десь там. Все пояснимо“. Це старий метод.

Друга причина — бізнес „Рошену“ в Росії. Ми просимо Європу, США запровадити санкції проти Російської Федерації, але самі не вводимо їх. Це робиться, щоб наш президент міг спокійно вести бізнес у ворожій нам країні. Ліпецька фабрика незаконно постачає продукцію в Крим. Виходить, що президент годує окупанта.

По-третє, магазин „Рошен“ біля станції метро Житомирська — це просто МАФ, який не має права там стояти. Він встановлений незаконно. Після того, як у Києві почав діяти мораторій на встановлення кіосків», — пояснила основні причини пікету активіст Автомайдану Катерина Бутко.

Автомайданівці наліплюють на вітрину плакат із зображенням штрих-коду Росії та написом «Як тобі смакує кров бійців АТО?».

До пікетувальників вийшла прес-секретар корпорації «Рошен» Ірина Петренко.

“Чому ви годуєте окупанта, а не допомагаєте нашим бійцям? Ви ж можете робити офіційні внески, тобто віддавати певний відсоток від прибутку, волонтерським організаціям, які допомагають учасникам АТО, — звертається до Петренко Роман Краснійчук, активіст Автомайдану.

Ірина дала свою візитівку і погодилась обговорити це питання.

«Завод існував багато років, працює досі. Але ми і наші офіційні дистриб’ютори не возимо продукцію Ліпецької фабрики в Крим і в Україну з 2014 року, — розповіла Ірина Петренко, керівник прес-служби корпорації „Рошен“. — Оскільки напад на магазини — це вже четвертий випадок, і ми встановили посилений контроль та охорону магазинів. Охоронці налякали хлопців, які 11 січня жбурляли каміння і тримали пляшки запальної суміші. Вони почали тікати, і одного з них вдалося затримати. Відразу викликали міліцію і слідчу групу. Хотілося б, щоб процес розслідування проходив прозоро і знайшли замовників, які підштовхнули молодих людей до злочину. Ми пропонуємо створити своєрідну координаційну групу, щоб разом із Автомайданом та співробітниками міліції докопатись до істини і знайти винних, не порушуючи нічиїх прав».

Після пікету магазину громадські активісти їдуть до Святошинського райуправління міліції, де утримують Євгена Гуріна. Автомайданівці вимагають пояснити порушення при затриманні, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

2 022 переглядів

Комментариев нет

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

ТАКОЖ ПО ТЕМІ

ОСТАННІ РОЗСЛІДУВАННЯ


БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов
Украина онлайн статистика Спротив. Часопис про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям