RSS

Порошенко скоїв тяжкий злочин, відповідальність за який встановлена статтею 111 КК України – державна зрада? Розслідування

мая 30, 2015

 

 

derz-zrada-Poroshenko1-500x371

 

Народна депутатка від Блоку Петра Порошенка Ірина Геращенко заявила 25 травня 2015 року в етері «5-го каналу», що антитерористична операція затягнулась (попри передвиборну обіцянку Порошенка провести АТО за лічені години) через вторгнення російських військ в Україну.

«Наша армія була близька до завершення АТО влітку минулого року. І цьому завадило те, що на територію України вдерлися війська сусідньої держави. Якби мова йшла про те, щоб просто зупинити агресію кількох бандитів, то, безумовно, звитяжна професійна українська армія давно б уже справилася», — сказала Геращенко.

Дозволю заявити, що сказане Геращенко – це нахабна брехня та явний наклеп на нашого президента. Уявімо на хвилинку, що, дійсно, «на територію України вдерлися війська сусідньої держави». Що б у такому разі мав би негайно зробити Гарант Конституції? – Правильно. Відповідно до п.20 ч.1 ст.106 Конституції України він мав би вжити заходи для запровадження в країні відповідного правового режиму, який спрямований на відвернення загрози державній незалежності України. Оскільки ж Україна до цього дня живе в умовах правового режиму мирного часу, то або мадам Геращенко цинічна брехуха й ніяких загроз національній безпеці не існує, або Порошенко скоїв тяжкий злочин, відповідальність за який встановлена статтею 111 КК України – «державна зрада», тобто умисно вчинення громадянином України дій чи бездіяльності на шкоду суверенітетові, територіальній цілісності та недоторканності, обороноздатності, державній, економічній чи інформаційній безпеці України.

Ба більш того. Якби б, дійсно, Російська Федерація якимсь чином зазіхала на державний суверенітет України чи, не приведи господи, послала б на її територію свої війська, хіба б Україна постачала електроенергію військовим частинам Росії в Криму? Чи пропускала б через свою територію впродовж року російські війська, що окупували молдавське Придністров’я? Або хіба підтримувала б дипломатичні стосунки з агресором і відмовлялась би денонсувати «Договір про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною та Російською Федерацією»?

Почитайте, наприклад, статтю 2 цього Договору (http://zakon1.rada.gov.ua/laws/show/643_006):

«Високі Договірні Сторони відповідно до положень Статуту ООН і зобов’язань по Заключному акту Наради з безпеки і співробітництва в Європі поважають територіальну цілісність одна одної і підтверджують непорушність існуючих між ними кордонів». Про яке вторгнення з боку російських військ можна торочити, якщо Україна визнає чинним укладений між країнами Договір і підтверджує, що Російська Федерація поважає непорушність українських кордонів?

А якби навіть так трапилось, що Порошенко, дійсно, вчинив би державну зраду й підтримував би торговельні відносини з загарбником замість запровадження воєнного стану, то на цей випадок платники податків своїм коштом утримують найчеснішу людину в Україні – Генерального прокурора Віктора Шокіна. Віктор Миколайович, якби сказане мадам Геращенко було б правдою, негайно б ініціював процедуру імпічменту з наступним притягнення Порошенка до кримінальної відповідальності.

Я от тільки одному дивуюсь: як оцю Геращенко ще пускають на «5-й канал»?

Володимир Бойко, Національне бюро розслідувань України

1 960 переглядів

Комментариев нет

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

ТАКОЖ ПО ТЕМІ

ОСТАННІ РОЗСЛІДУВАННЯ


БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов
Украина онлайн статистика Спротив. Часопис про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям