RSS

Два скандальні закони «про диктатуру» — у Раді відроджуються тенденції часів Януковича

февраля 2, 2016

dictatorship-stop

 

Правозахисники закликали нардепів відхилити тоталітарні законопроекти, повідомляє sprotiv.org.

Громадська платформа «Реанімаційний пакет реформ» закликає нардепів відхилити два скандальні законопроекти як такі, що встановлюють диктатуру партійних вождів.

Про це йдеться у заяві «Реанімаційного пакету реформ», яку поширив у своєму блозі на «Українські правді» експерт з питань адвокації «РПР», член правління Transparency International Ukraine Ярослав Юрчишин.

«Законопроекти #3693 та #3700 фактично роблять з депутатів німих натискачів кнопок та виконавців волі парткерівництва. Після ухвалення відповідних законопроектів, парламентські дискусії стануть фактичною формальністю, а процеси реформ ухвалення державної політики опиняться в руках десятка народних обранців», — ідеться в заяві.

При цьому активісти наголошують, що авторами цих ініціатив є керівники фракцій коаліції «Європейська Україна». «Намагання встановити диктатуру партійних лідерів не має нічого спільно з поняттям партійної дисципліни в європейському розумінні, а той тиск, який здійснюється на депутатів з вимогою прийняти в цілому законопроект 3693 та включити на розгляд 3700 вказує, що відроджуються негативні тенденції часів Януковича», — наголосили в РПР.

У грудні 2015 року у Верховній Раді намагалися провести закон, який противники називають «про диктатуру партії», а прихильники – «про зрадників партії».  Зазначеним законопроектом №3700 вносяться зміни до частини 7 статті 58 закону «Про вибори народних депутатів України», які надавав би лідерам партій право виключати кандидатів зі своїх списків вже після оголошення результатів виборів. Таким чином, він вводить в Україні імперативний мандат — правило, згідно з яким депутат стає рабом для олігархів — власників партій.

677 переглядів

Комментариев нет

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

ТАКОЖ ПО ТЕМІ

ОСТАННІ РОЗСЛІДУВАННЯ


БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов
Украина онлайн статистика Спротив. Часопис про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям