RSS

Навіщо #Порошенко змінювати Конституцію?

февраля 4, 2016

Konst-garant1

В умовах війни Конституція має бути недоторкана і має виконуватися, а не переписуватися!

На жаль, ми знову змушені говорити про російську агресію і неадекватні дії української влади. 28 січня ВР прийняла зміни до Регламенту щодо процедури внесення змін до Конституції України.

Звичайно, те що відбулося у стінах парламенту, є черговим ганебним явищем, подібним до голосування у ВР 16 січня і 16 вересня 2014 року та 31 серпня 2015. Можливо, після зміни влади депутати, які голосували за ці ініціативи, будуть люстровані наступниками, як це відбулося з попередниками. Проте  давайте розберемося, навіщо владі таке примітивне і очевидне порушення Конституції?

З одного боку, Україна не отримала довгоочікуваного миру, а суспільство не підтримує Мінські угоди. З другого боку – Росія, яка перебирає ініціативу щодо виконання Мінських угод, змушуючи Україну приймати зміни до Конституції, а з третього — міжнародне співтовариство, яке переконане у безальтернативності Мінських угод і продовжує тиснути на Банкову.

Тому можна припустити, що в АП вирішили змінити регламент, щоб залишити за собою маневр у переговорах з ЄС і США. Адже, якщо вдасться переконати західних партнерів у послідовності позиції України, то зміни до Конституції щодо надання особливого статусу окремим районам Донецької і Луганської областей перетворяться у таку собі довготривалу гру, яка даватиме можливість надалі отримувати кредити. Якщо ж така схема не спрацює, то нічого не заважатиме відмінити це рішення в КС і показати героїчну боротьбу влади за дотримання Конституції України. Якщо ж на Банковій вирішили йти до кінця на шляху реалізації Мінських угод, то це — самодурство.

Запитаєте, що робити? Думаю, треба дати президенту зробити цей маневр, але при жодних обставинах не допустити реальних змін до Конституції. В умовах війни Конституція має бути недоторкана і має виконуватися, а не переписуватися.

Ігор Курус, координатор громадської кампанії «За відповідальну владу», Національне бюро розслідувань України

979 переглядів

Комментариев нет

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

ТАКОЖ ПО ТЕМІ

ОСТАННІ РОЗСЛІДУВАННЯ


БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов
Украина онлайн статистика Спротив. Часопис про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям