RSS

Денисенко вносив правки в закон про електронне декларування за погодженням з #Порошенко

марта 4, 2016

putin-zradniki1

 

Народний депутат від фракції «Блок Петра Порошенка» Вадим Денисенко не міг вносити правки в закон про електронне декларування без відома керівництва фракції та адміністрації президента України (АПУ).

Про це в ефірі телеканалу «112 Україна» заявила народний депутат від фракції “Об’єднання «Самопоміч» Тетяна Острікова, повідомляє sprotiv.org.

«Пан Денисенко є представником „Блоку Петра Порошенка“. Він не є однією з ключових фігур у фракції, тому я впевнена, що він не зміг би вносити такі поправки з голосу самостійно, якщо б це не було відомо керівникам фракції „Блоку Петра Порошенка“ і не було погоджено з адміністрацією президента», — зазначила вона.

16 лютого 2016 року Верховна Рада підтримала законопроект, яким запроваджується електронне декларування майна для чиновників. Поданий законопроект складався з поправки до закону про Державний бюджет 2016 року, яким виключається норма про відстрочення до 1 січня 2017 року початку роботи електронної системи подання та оприлюднення декларацій осіб, але доповідач вніс кілька десятків поправок з голосу, тому голова антикорупційного комітету Ради Єгор Соболєв закликав не голосувати за цей законопроект у остаточній редакції, а прийняти в першому читанні, щоб до 18 лютого внести правки, але законопроект був прийнятий у цілому.

Поправки з голосу вносив нардеп Вадим Денисенко.

У представництві ЄС в Україні заявили, що даний закон викликав розчарування та не відповідає зобов’язанням українського керівництва у сфері боротьби з корупцією, і слід негайно вжити заходів для встановлення ефективної системи декларування доходів та забезпечення нормальної роботи Національного агентства з питань запобігання корупції.

Правки Денисенко-Порошенко стали головною причиною відкладення впровадження безвізового режиму між Україною та ЕС.

606 переглядів

Комментариев нет

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

ТАКОЖ ПО ТЕМІ

ОСТАННІ РОЗСЛІДУВАННЯ


БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов
Украина онлайн статистика Спротив. Часопис про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям